STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

6. jul–25. aug 13.00–16.00

Grafik af Dea Trier Mørk

Billedværker af Sara Trier

5. juli dobbelt fernisering kl. 15.30 – 17.00

Grafik af Dea Trier Mørk
Grafiske værker af Dea Trier Mørch, den markante, engagerede og politiske kunstner, hvis enkle og nærværende skildringer prægede især 1970ernes Danmark.
Dea Trier Mørch (1941-2001) var en pionérfigur i den feministiske kunst i Danmark. Hun var humanist og socialrealist og fortolkede direkte, men også med stor respekt og værdighed menneskelivet fra fødsel og familieliv til aktivisme og storpolitiske konflikter. Dea Trier Mørch koblede det nære liv og tidens politiske strømninger til ét samlet projekt, menneskelivet med alt, hvad det rummer.

I teatersalens foyer: 
Billedværker af Sara Trier
Sara Trier (f. 1975) arbejder med maleri, tuschtegning, silketryk og illustration. Hun er som autodidakt billedkunstner optager af at fortælle historier fra det hektiske hverdagsliv. Myldrende bybilleder. Kvinder på vej over gaden og i forbifarten i fødsel. Motiverne males med enkel, vibrerende streg og et satirisk bladtegnerudtryk. Hun underviser også som billedkunstlærer og leder større kollektive murmalerier med børn. Hun er en del af det kreative fællesskab Skabelonloftet på toppen af det tidligere B&W på Refshaleøen. Sara Trier er uddannet på Arkitektskolen, Det Kongelig danske Kunstakademi (1994-96) og er cand. Mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet (2007).