Dato og klokkeslæt

30. november 17.00–19.00

Asmussen – Rehling

Alma Mahler, Carl Nielsen, Per Nørgård, Benjamin Britten, Manuel de Falla

Et relativt nyt samarbejde i dansk musikliv tog sin begyndelse, da den lyrisk-dramatiske sopran Signe Asmussen og harpenisten Tine Rehling gik sammen om at fortolke musik af Alma Mahler, Carl Nielsen, Per Nørgård, Benjamin Britten, Manuel de Falla m. fl.

ENDELIGT PROGRAM FØLGER

Signe Asmussen:

Siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med anmeldelser, der udråbte hende til ”en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører”, har Signe slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder; en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.
Hun optræder som solist med landets orkestre, og hendes store interesse for kammermusik og den nye kompositionsmusik har ført til utallige CD-indspilninger og tæt koncertsamarbejde med ensembler som Esbjerg Ensemble, Ensemble Storstrøm, Athelas Sinfonietta, Figura, Scenatet og Theatre of Voices, med hvem hun har uropført adskillige nye værker og musikdramatiske produktioner.
Publikumstække og et åbenlyst skuespiltalent har ført til engagementer på Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera og som fast medlem af “GuidOpera” og ”Operettekompagniet”, hvor hun har haft stor succes i hovedpartierne i “Madama Butterfly”, “Barberen i Sevilla”, “Tosca”, “Den Glade Enke” og “Flagermusen”. Derudover turnerer hun sammen med sin cubanske mand, sangeren Ernesto Manuitt Hernández med latin-jazz ensemblet ”The Latin Clásico” i et crossover-program bestående af nordiske sange, viser, arier, jazz-standards sammen med de mest elskede, sydamerikanske boleros og son montunos.
Signes favoritdisciplinen har dog altid været lied’en, som bringer hende tæt på publikum, og hendes utrættelige indsats for lied’ens udbredelse indbragte hende i 2009 den prestigefyldte Aksel Schiøtz-pris. I 2014 blev hun desuden belønnet med Dansk Komponistforenings Musikerpris.

Tine Rehling:

”….Tyve minutter taget ud af evigheden og fyldt med forunderlighed var Rehlings og hendes medmusikeres bidrag. Tak for det!” Sådan skrev Thomas Michelsen i Politiken i 2007 efter Per Nørgårds 75-års fødselsdagskoncert i Tivolis Koncertsal.
Tine Rehling slog tidligt sit navn fast og optræder jævnligt som solist og kammermusiker i ind- og udland og har været solist med en række af de danske symfoniorkestre. Som kammermusiker har hun bl. a. et fast samarbejde med solofløjtenist i DR Symfoniorkestret, Ulla Miilmann.
Desuden optræder hun jævnligt med saxofonisten Benjamin Koppel, guitaristen Mikkel Nordsø og Ole Theill, indiske tablas. Sammen med sidstnævnte to musikere fra den rytmiske verden spiller hun musik inspireret af Flamenco’en, arabisk, afrikansk og indisk klassisk musik.
Tine arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpe i samarbejder med flere danske komponister. Hun har siden 2002 haft et særligt tæt samarbejde med Per Nørgård, som har skrevet og dedikeret adskillige soloværker til hende, bl. a harpekoncerten ”Gennem Torne”.
I 2006 udgav hun en samlet indspilning af Per Nørgårds musik for harpe solo, solokoncerter og kammermusik i samarbejde med Esbjerg Ensemble. CD’en blev samme år udnævnt til månedens CD på det engelske internet-magasin Musicweb International med ordene ”En fremragende CD, superbt spillet.” Desuden har hun turneret med Per Nørgårds soloharpeværker og harpekoncerter i bl. a. Sverige, Estland, Rusland, Polen, Irland og på Hawaii.

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Alm kr 200 -U.25 kr. 100 inkl billetgebyr
Køb billet