AFLYST JazzCamp for piger 2019

Arrangementet er desværre aflyst - men vender tilbage i uge 8 2020

JazzCamp for Piger kommer til Bornholm igen!

I februar kommer JazzCamp for Piger landet rundt. Fire dages musik, kun for piger i alderen 10-15 år med fokus på fællesskaber og improvisation. Nu er årets musikskoler på plads, og tilmeldingen åben på jcfp.dk.

Hvem kan komme med?
Har du lyst til at prøve at spille i band sammen med andre seje piger? Tilmeld dig den populære JazzCamp for Piger i vinterferien! Du kan være med uanset instrument eller erfaring - bare du er en pige og mellem 10 og 15 år.
Du kan enten spille på det instrument, du plejer - eller du kan benytte muligheden for at prøve at helt nyt! Uanset hvad du vælger, sørger vores dygtige undervisere for, at I sammen får fire fantastiske dage med masser af musik - fra torsdag til søndag kl. 15-19 dog søndag kl. 10-14 i perioden 14.-17. februar Der er en egenbetaling på 500 kr. for at være med i JazzCamp for Piger, og du tilmelder dig på www.jcfp.dk

Hvorfor JazzCamp for Piger?
I 2012 udkom den såkaldte 80/20 rapport, ‘Kønsbalancen i rytmisk musik’, som slog fast, at kun 20% af aktørerne i musikbranchen er kvinder, og at en stor del af de kvinder, der er aktive på landets musikscener typisk er sangerinder. JazzCamp for Piger har til formål at øge antallet af kvindelige instrumentalister på den rytmiske musikscene for at fremme en ligelig kønsbalance i musikmiljøet.

Følgende musikskoler tilbyder JazzCamp for Piger i februar 2019:
- Frederiksberg Musikhøjskole
- Hjørring Musiske skole
- Holbæk Kulturskole
- Sønderborg Musikskole
- Børnekulturhus Ama'r, København S
- Aarhus Musikskole
- Rytmisk Center, København V
- Hvidovre Musikskole
- Horsens Musikskole
- Rudersdal Musikskole
- Lolland Musikskole
- Bornholm (Svanekegaarden/Kulturskolen Bornholm)
- Vordingborg Musikskole
- Klaverfabrikken Hillerød i samarbejde med Hillerød Musikskole
- Albertslund Musikskole i samarbejde med Forbrændingen

Hvem står bag JazzCamp for Piger?
JazzCamp for Piger har siden 2014 fundet sted sted i skolernes vinterferie i hele landet og arrangeres hvert år af JazzDanmark og Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med udvalgte musikskoler fra hele landet. JazzCamp for Piger 2019 er støttet af Statens Kunstfond, Nordea Fonden, DJBFA, DPA og Dansk Musiker Forbund.

Det siger de om JazzCamp for Piger:

Marilyn Mazur,
Komponist og percussionist

“Musik giver først et helt og stærkt billede af livet her på jord, når begge køn er med til at skabe den. Det gælder både for komposition, lyd og udtryk. Det ville være trist, hvis musikken kun var et mandligt udtryksmiddel. Derfor er der også brug for, at piger dyrker instrumenterne og den musikalske formning.
Hvis der ikke fremover kommer nye instrumentalister, så vil musikkvinderne sandsynligvis oftest være sangere, som mest formidler tekst og ser dejlige ud, men ikke er med til at skabe det musikalske udtryk, som dermed bliver med et maskulint output, kvinderne må indrette sig efter.
JazzCamp for Piger giver rigtigt gode muligheder for at også pigerne opdager, hvor sjovt det er selv at spille og fantasere i den musikalske verden. Måske kan pigerne selv definere, hvordan det skal lyde på deres egne præmisser uden nødvendigvis at skulle gøre det på samme måde som drengene.”

Maria Faust
Komponist og saxofonist

“Verdenen handler om balance. Jeg mener, at der er for få kvinder i musik, og at det er et tab for hele musikkulturen. Det, vi har brug for, er diversitet, både i måden musik bliver skabt og præsenteret. Det er meget svært at forklare, at piger ikke er anderledes end drenge, når det kommer til at blive musikere, hvilket skyldes en forældet tro på, at piger ikke har det, der skal til. Og det er forkert. Jeg har det, og det har andre piger også.
Hvis der fremover var flere kvindelige instrumentalister, så ville udviklingen være sundere. Der ville ske forandringer og sikkert også nye stilarter og indstillinger generelt i hele miljøet. Når du åbner et vindue bliver hele rummet fyldt med frisk luft og ikke kun i et hjørne. Vi ved ikke præcis, hvad der vil ske, for vi har stadig en lang vej endnu, før der er brudt op med de gamle måder at tænke på. Hele opdragelsen og uddannelsen skal ændres.”
Hvilken betydning har et initiativ som JazzCamp for Piger, hvor piger på 10-15 år kan mødes med ligesindede og lære at improvisere?
“Jeg mener, det er et vigtigt skridt på vejen til at skabe den nødvendige balance. Piger kan føle sig mere afslappede og få en tryghed sammen i musikken. Men i sidste ende er det vigtigt, at piger/kvinder og drenge/mænd spiller sammen uden at tænke over deres køn.”

Marianne Jelved
MF (bl.a. som Kulturminister fra 2012-2015)

“Af alle mennesker på jorden udgør pigerne halvdelen. Så det kan jo ikke passe, at det så kun er fx hver femte pige, der spiller musik på et instrument.
JazzCamp for Piger er en meget vigtig begyndelse. Her vil pigerne opleve, at de kan mere, end de troede, og de vil opleve værdien i at spille sammen og få mod til at spille sig selv ind i et fællesskab, der skaber noget helt nyt. Musikken bliver en ny fornøjelse, ligesom en befrielse, der forhøjer både musik og spilleglæde.
Jeg tror, at piger har nogle andre prioriteter end drenge. Drengene har måske mere trang til kraftige forløb, mens piger kan have en variation over i det blødere. Der er ofte også forskel på digte skrevet af mænd og af kvinder. Der er forskel på måden at udtrykke sig på.”
  • Jazzcamp Piger
  • Jazzcamp FB Profil Bill 1D
Fakta

Hvornår

Hvor

Svanekegaarden NB Billedet er ikke fra Bornholm 2018 - men en del af pressematerialet

Pris

kr. 500

Mere information

link
Flere arrangementer
Marskens Maler – Dan Thuesen 26.01.19 Svanekegaardens udstillingssal Udstillingen er åben hver fre. - søn. i perioden 26. jan. - 3. marts. og ALLE dage 9.-17. februar (u. 7) LOVE ME DO - en Beatles-cabaret fra Cafe Liva 23.02.19 Svanekegaardens Teatersal LOVE ME DO - en Beatles-cabaret fra Cafe Liva 24.02.19 Svanekegaardens Teatersal Bhs censurede forårsudstilling tilmeldingsfrist 01.03.19 Svanekegaarden Katie Thiroux (US) - Jazz på topniveau - Vinterjazz 02.03.19 Svanekegaardens Teatersal ALT FOR VERDEN 10.03.19 Svanekegaardens Teatersal Generalforsamling Kunst- og Kulturforeningen 14.03.19 Svanekegaardens Teatersal Mød en forfatter 2018-19 17.03.19 Svanekegaarden Familiekoncert: Viva - i Svaneke 23.03.19 Svanekegaardens Teatersal Koncert med VIVA 23.03.19 Svanekegaardens Teatersal
Kalender