Hans Pauli Olsen & Hjørdis Haack. Lene Degett.

Fernisering fredag 28. september kl. 15.30-17

I udstillingssalen:

Hjördis Haack arbejder med det konkrete maleri kontra det forestillende. Hun arbejdet med lærredets hvide flade sammen med det figurative motiv. De tomme hvide flader interesserer hende lige så meget som det forestillende maleri. Malerierne får mere karakter af objektmaleri.

Hans Pauli Olsen er optaget af forholdet mellem realitet og irrealitet, mellem det faktisk værende og billedet, som blot kunne være en luftspejling et optisk bedrag. Han vil skabe skulpturer af det imaginære, give form til skygger og spejlinger, perspektiviske forskydninger og spor efter nærvær.

Hjördis Haack og Hans Pauli Olsen er begge medlemmer af Grønningen.

I teatersalens foyer vises GESTALT – grafiske arbejder af LENE DEGETT
Gestalt (grafiske tryk/monotypier 2018) er refleksioner over noget, der kommer til syne, som opstår og tager form, noget der er gemt i lagene, noget der er mindre tydeligt, og som måske bliver mere tydeligt i løbet af den tid, der bruges på at undersøge det.


Udstillingerne er arrangeret Svanekegaardens Kunst- & Kulturforening


HJÖRDIS HAACK er født i Göteborg (1958), uddannet på Kunstakademiet i Stockholm og siden 1963 bosat i København. Hendes medie er oliemaleriet, som hun ofte benytter med bevidst tanke på den specifikke udstillingsarkitektur, som det indgår i.
Tit er formaterne store – nogle gange er flere mindre malerier sat sammen til en større helhed. Hjördis Haack arbejder ud fra en klassisk realistisk malerteknik. Hun arbejder konceptuelt med malerierne, og ofte forstørres enkelte motiver som på afstand virker fotografiske – og tæt på ses de enkelte penselstrøg. Undertiden forstørrer hun hverdagsobjekter op i megastørrelse for at undersøge tingenes væsen. Hun har en forkærlighed for spejlinger, især i sølv og vand, og undertiden arbejder hun med trompe l’oei-maleri, hvor hun skaber nogle overbevisende illusioner.
Hjördis Haack har en lang række udstillinger i ind- og udland bag sig, og hun har udført adskillige større udsmykninger, bl.a. Viborgs Musikhus og Aalborgs politigård. Hjördis Haack er medlem af Akademiets Kunstnersamfund, Billedkunstnernes Forbund, Akademirådets Jury, Charlottenborgs bestyrelse, Museum Trapholts bestyrelse og kunstnersammenslutningen Grønningen.

HANS PAULI OLSEN (1957) er færøsk billedhugger. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og professorerne Willy Ørskov og Bjørn Nørgaard. Han bor i København og er gift med billedkunstneren Hjördis Haack.
Hans Pauli Olsen benytter ofte klassiske materialer som granit, gips og bronze og har udviklet en speciel figurativ og surrealistisk udtryksform, ved at benytte sig af spejlinger illusioner og skygger. Han bygger ikke sine skulpturer ud af materialer som marmor eller granit, men modellerer dem op – mest i ler – og former dem som en sum af mange mindre former, indtil formerne danner det billede, han søger.
Hans Pauli Olsen har udført adskillige monumentale udsmykningsopgaver samt en lang række skulpturer i det offentlige rum, både på Færøerne og i Danmark. Han har også udført en række portrætbuster, bl.a. af kongefamilien og af nogle fremtrædende Færøske billedkunstnere.
Hans Pauli Olsen er medlem af Akademiets Kunstnersamfund (Billedhuggersektionen), Føroysk Myndlistafolk, og Billedkunstnernes Forbund og kunstnersammenslutningen Grønningen,
  • Gestalt Monotypi 2018
  • Hjørdis Haack
  • Hans Pauli Olsen
Fakta

Hvornår

Hvor

Udstillingerne er åbne fre-søn kl. 13 – 16 fra 29. september til og med søndag d. 28. oktober samt alle dage i uge 42.

Pris

Kr, 25,-, dog gratis for medlemmer af Svanekegaardens Kunst- & Kulturforening
Flere arrangementer
Marskens Maler – Dan Thuesen 26.01.19 Svanekegaardens udstillingssal Udstillingen er åben hver fre. - søn. i perioden 26. jan. - 3. marts. og ALLE dage 9.-17. februar (u. 7) LOVE ME DO - en Beatles-cabaret fra Cafe Liva 23.02.19 Svanekegaardens Teatersal LOVE ME DO - en Beatles-cabaret fra Cafe Liva 24.02.19 Svanekegaardens Teatersal Bhs censurede forårsudstilling tilmeldingsfrist 01.03.19 Svanekegaarden Katie Thiroux (US) - Jazz på topniveau - Vinterjazz 02.03.19 Svanekegaardens Teatersal ALT FOR VERDEN 10.03.19 Svanekegaardens Teatersal Generalforsamling Kunst- og Kulturforeningen 14.03.19 Svanekegaardens Teatersal Mød en forfatter 2018-19 17.03.19 Svanekegaarden Familiekoncert: Viva - i Svaneke 23.03.19 Svanekegaardens Teatersal Koncert med VIVA 23.03.19 Svanekegaardens Teatersal
Kalender