Kulturven?

op af sofaen - hvordan

Du kender det sikkert godt. Der er en spændende forestilling, udstilling eller koncert, du egentlig gerne ville se, men du har ikke lige nogen at følges med ... Og så bliver det ofte ikke til noget, for det er ikke nær så sjovt at gå alene, som at følges med nogen.

Derfor er der startet et nyt projekt som kan hjælpe med løse ovennævnte udfordring, så er du god til at engagere dig og motivere andre? Og elsker du at komme ud og få en masse oplevelser?

Så har vi løsningen:

Du skal:

- have et stærkt og forgrenet netværk

- være den fødte sælger

- være toastmaster typen

- have et godt drive

Du får gratis adgang til udvalgte:

- arrangementer på Svanekegaarden

- koncerter i Musikhuzet

- forestillinger på Rønne Theater

- arrangementer og udstillinger på Bornholms Museum

Som kulturven er du den, der får venner og bekendte op fra sofaen og ud ad døren. I skal ud og have nogle fantastiske kulturoplevelser på steder, hvor I normalt ikke kommer.

Dine gæster skal som udgangspunkt betale almindelig billetpris, men der vil også være mulighed for rabatbilletter.

Udover gratis adgang til udvalgte arrangementer er der tale om en ulønnet tjans.

Begrebet Kulturvenner går ud på, at man, på tværs af de forskellige kulturinstitutioner, samler en gruppe mennesker, der er vant til at benytte sig af de kulturtilbud, Bornholm kan tilbyde året rundt. Folk der er vant til at gå i teateret, på museer eller til koncerter. Og som ikke er bange for at følges med en eller flere, de ikke kender i forvejen.

Disse mennesker er så udpeget til Kulturven, og har til opgave enten at stå til rådighed, hvis nogen henvender sig for at få selskab, eller gøre opmærksom på, at muligheden for at få selskab eksisterer. Det kan fx ske ved hjælp af egne netværk eller evt. gennem forskellige foreninger og organisationer.

De praktiske ting omkring den begivenhed, man vil ind og se, aftaler man fra gang til gang. Men man kan evt. også arrangere særbegivenheder, som fx en rundvisning på et teater eller museum, eller et oplæg fra en ansat hos en af de kulturinstitutioner, der deltager i projektet. Det kan ske på initiativ fra enten Kulturvennen eller deltagerne.

Vi har p.t. ca. 20 Kulturvenner, men kan sagtens bruge flere.

Det er gratis for Kulturvennen at komme ind til de forskellige forestillinger m.v., mens de folk, de følges med, som udgangspunkt skal betale almindelig billetpris. De fleste kulturinstitutioner vil dog yde en grupperabat, hvis man er over et vist antal personer.

Vi vil løbende udvide antallet af såvel Kulturvenner som kulturinstitutioner på Bornholm, så vi får et så bredt udvalg som muligt.

Kulturvenner er for alle uanset alder og for Kulturvenner fra uddannelsesinstitutionerne på Bornholm, herunder UCC Bornholm, Sygeplejeskolen og Campus Bornholms forskellige afdelinger vil der kunne laves specielle arrangementer.

Er det lige noget for dig eller er du interesseret i at høre mere om Kulturvenner så skriv til Lars Holmsted på kulturven@bornholmsteater.dk

Projektet er støttet af Bornholms Regionskommune og Kulturministeriet som en del af Kulturaftalen 2014-2017.

 

 

Kulturven?