STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

23. juni 15.30–17.30

The Mozart Effect - Polina Fradkina

Klaverkoncert - ”Mozart - Myten om Harmonia"

I den antikke græske mytologi er Harmonia gudinde for harmoni og fællesskab. Hun er datter af Ares og Afrodite, krigsguden og kærlighedens gudinde. Harmonia er født af sammenslutningen af modsætninger, der, hvor forskelligheder mødes og enes og konfliktende parter på magisk vis bliver enige. Harmonia var for grækerne, hvad Concordia var for Romerne.

Polina Fradkina skriver at Mozarts musik er som denne antikke græske myte om Harmonias fødsel. Hans musik er, hvor klassicismens orden blander sig med spontaniteten, en følsom viden mødes med barnlige impulser, uendelig dybde med lethed på kanten af vægtløshed, sorg med glæde, maskulin med feminin osv.

Vidste du: Mozarts musik blev ikke solgt som kunst, men som underholdning til brug i parken, ved middagen eller i balsalen. Alligevel giver den ofte langt mere end ren underholdning. Man oplever dybe menneskelige følelser og hører melodier, man aldrig glemmer. Der er skrevet lige så mange bøger om Mozart som om Shakespeare. Hvorfor er han blevet så umådeligt populær? Er det fordi hans musik virker så fuldkommen og afrundet? Man kan diskutere, indtil køerne kommer hjem. Men man kan også bare lytte. Citat: Jens Laigaard

Om Polina: Født i det gamle USSR i en meget musisk familie; har spillet flere gange på Svanekegaarden, dels sammen med Gitta-Maria Sjöberg og dels som pianist under Opera MasterClass 2018.

Polina Fradkina optræder ofte som solo pianist men også med ensembler i forskellige lande, bl.a. Rusland, Danmark, Tyskland, Frankrig, Estland, Litauen, Israel, Finland og Italien. Desuden afholder Polina kurser i musikpsykologi. En stor del af hendes repertoire er den klassisk musik, ofte i blanding med moderne stilarter. Hun samarbejder med mange moderne komponister. Polina Fradkinas musikalske højdepunkter er hendes evne til skifte mellem forskellige historiske epoker, genrer og etnicitet. Eksempler på et sådant skift er hendes koncert "Chopin og AntiChopin" - hvor romantik møder Avantgarde.

 

Sted

Svanekegaardens teatersal

Pris

Alm. kr. 150 - unge u. 25 & studerende kr. 50 - inkl. billetgebyr
Køb billet