Dato og klokkeslæt

31. aug–29. sep 13.00–16.00

Kirsten Klein - Øjeblikke af Nærhed

Kazuyo Imai i teatersalens foyer

FERNISERING FREDAG 30. AUGUST KL. 15.30-17

I Udstillingssalen udstiller Kirsten Klein:

Øjeblikke af nærhed…..

Gennem sine fotografier inspirer Kirsten Klein til en genopdagelse af uendeligheden og poesien i verden omkring os. Det gælder, både når hun baserer sine naturstudier på ren intuitiv sansning, og når hun indfanger kultur- og naturhistoriske fænomener set i samspil med eller mod naturen. I mødet med hendes sanselige billeder vækkes en længsel efter det uspolerede og en forening med de store naturkræfter, som vi selv er en del af.

Om udstillingen i Svanekegaarden skriver Kirsten Klein:

”Svaneke har fra min tidligste barndom haft en helt særlig plads i mit hjerte.

At bevæge sig hen over klipperne ved Hammerslet, tangen og vandet med den helt specielle duft, klippernes former og skiftende farver har givet mig en dybtliggende kærlighed til sten og klipper. Oplevelsen ved at springe fra klippe til klippe og se den spændende verden der gemmer sig mellem stenene er uforglemmelig, og minderne bliver levende når jeg møder tilsvarende lokaliteter andre steder i verdenen. Minderne fra barndommen ved at bade mellem disse klipper i morgenlyset eller på de lune eftermiddage at lægge sig på de solvarmede klipper.

Den svundne verden i huset på kanten af byen, hvor tiden stod stille og alting synes uforanderligt…….. ”

I udstillingssalen vises samtidig akvarel og grafik af Kazuyo Imai

Den japanske kunstner Kazuyo Imai’s kunstværker handler altid om den natur, der omgiver hende. Imai skitserer planter og blomster, vinden og lyset, ensomhed og glæde, minder og forløsning og bruger akvarellen nærmest som en brise i det grønne. Desuden arbejder Kazuyo Imai med grafik som en metode til at give sin indre historie dybde.

Igennem de år, hun er kommet på Bornholm, har naturen her påvirket hende dybt. Hun inspireres af lyden af bølger og farver i havet, ligesom hun inspireres af naturen på bjergsiden, hvor hun bor i Japan.

 

KIRSTEN KLEIN CV

Født 1945 i Stockholm. Bosat på Mors siden 1976. Uddannet portræt- og museumsfotograf i København 1966, og siden arbejdet med landskabsfotografering. Første separatudstilling om Mexico i 1969. Tildelt Statens livsvarige hædersydelse 1997.

Siden udstillet talrige steder i ind- og udland med fotografier af landskabets stemninger og menneskeskabte forandringer. Medlem af Kunstnersamfundet og BKF, Corner og Vrå-udstillingen.

Solgt til staten, amter, kommuner og fonde. Modtaget Bindesbøll Medaljen1995. Årets Store Kunstpris 2000, Anne Marie Telmanyi Legatet 2005, Palle Fogtdals Fotografiske Hæderslegat 2007, Thorvaldsen Medaillen 2012. Nordjyske Kulturpris 2013. Tagea Brandts Rejselegat 2018.

Deltaget i mange forskellige bogprojekter bl. a. : ”Øen bag havet” med tekster Knud Sørensen, Kulturministeriets Fotografiske Bogpris ”Kirsten Klein”, ”Der fortælles om dette sted” med tekster af Jens Smærup Sørensen.  ”Limfjorden stemmer og steder” sammen med Hans Edvard Nørregård-Nielsen, 2011.  ”Mellem lyset og mørket” 2011 ”En hymne til Irland” genudgivet i 2012, ”Trækfuglevej” sammen med Steen Folmer Jensens skitser og Tøger Larsens digt, 2019.

 

 

Udstillingerne er åbne dagligt frem til 29. september

 

 

Sted

Svanekegaardens Udstilling samt Teatersalsfoyer

Pris

Kr. 25, dog gratis for børn og medlemmer af Svanekegaardens Kunst- & Kulturforening