Dato og klokkeslæt

26. februar 19.30–21.30

Laura Illeborg Band m. Knud Møller AFLYST

Disse Kanter

Desværre er vi nødt til at aflyse Laura Illeborg Band med Knud Møller koncerten i morgen.  Man kan selvfølgelig få billetterne retur ved at sende navn, antal og konto nr. til booking@svanekegaarden.dk eller man kan bytte dem til en anden koncert.

Vi beklager ulejligheden

Laura Illeborg er nu tilbage i 2022 med samme stærke hold og sine stærke personlige sange om eksistens, uforløsthed og kærlighed.

Bandet er igen med hendes gamle makker Niels Dahl (Vildnis) på kontrabas og en af landets bedste guitarister, selveste Knud ”er Gud” Møller (Johnny Madsen) samt Rune Funch, også akustisk guitar

Laura Illeborg udgav i 2018 albummet ”Det Går Tit Godt” og i 2020 det meget roste album ”Exitstrategi”, begge produceret af Knud Møller og indspillet i Sweet Silence Studios med den legendariske Flemming Rasmussen (Gasolin, Metallica, Sort Sol m.fl) bag mixer pulten. 21. januar 2022 udkommer albummet "Disse Kanter" - så man man kan sige at vi denne aften bliver præsentret for det aller nyeste.

 

København har altid været ramme om Laura Illeborgs sange. Som en af de få i sin generation gjorde hun byen hun levede i og de mennesker, der levede i den til ramme om sin meget personlige og ofte minimalistiske tekster.

På sine plader er hun gået ind i sin tid, som den så ud fra Kompagnistræde, Christianshavn, eller hvor hun end befandt sig. Hun har skrevet om det nære, om mænd, der kom og gik, om børn, om savn og kærlighed og om eksistens. Som datter af kvindekampsgenerationen har hun ført spørgsmålet om pige og kvindeliv ind i en mere personlig sfære. En sfære der handler om valg og fravalg, og som sådan blev hun et talerør for en generation af bevidste piger.

Den nordiske tone præger mange af hendes sange, men kærligheden til amerikanske sangskrivere, som Jackson Browne, Rickie Lee Jones og Ryan Adams er tydelig. Kombinationen af enkel popmusik og underfundige tekster er altid blevet vel modtaget af pressen, der ofte har udnævnt hende, som Danmarks fineste representant på sit felt. Hun er umiskendelig sin egen. Hvor mange kunstnere har svinget som vindbøjtler i en for dansk musik usikker tid, har Laura været sig selv og sin smag tro.

Lauras musikalske verden er den nære, den vedkommende. Appellen i hendes sange er ofte stærkt personlig. Sarkasmen er aldrig vrængende. Teksterne kan være selvransagende, som hos Tove Ditlevsen eller spillende med sproget som hos Halfdan Rasmusen.

 

Foto Linda Kastrup

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 180,- inkl. billetgebyr
Køb Billet