Dato og klokkeslæt

30. juni 19.30–21.30

Duo Malling/Zeuthen

Morten Zeuthen & Amalie Malling cello-klaverduo

Duoen Malling/Zeuthen et af landets bedst etablerede ensembler i repertoiret for cello og klaver. Morten Zeuthen og Amalie Malling er hver især særdeles fremtrædende musikere på deres instrumenter. og de har i snart en menneskealder givet koncerter i Danmark og i udlandet, samt indspillet flere cd’er sammen.
At samarbejdet til stadighed slår gnister skyldes det tætte sammenspil, men også duoens nysgerrige repertoireprofil, hvor også mindre kendte værker med ildhu bæres frem for publikum.
Ved denne koncert er det nye ikke ligefrem ukendt musik, der er en håndfuld af Brahms elskede Ungarske Danse.
Det nye er, at de er arrangeret for cello og klaver!

Amalie Malling har fået sin musikalske uddannelse hos Herman D. Koppel, Hans Leygraf, Georg Vasarhélyi og Alfred Brendel.
Siden 1972, hvor Amalie Malling vandt 1. pris i Den Nordiske Musikkonkurrence, har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker såvel herhjemme som i det øvrige Europa, USA, Canada, Japan og Kina.
Amalie Malling har indspillet en lang række CD’er, deriblandt 2 solo-CD’er med henholdsvis Schumann og ny dansk klavermusik, klaverkoncerterne af Schumann, Schönberg, Kuhlau og Grieg med Radiosymfoniorkestret samt Otto Mallings klaverkoncert med Underholdningsorkestret. Desuden flere CD’er med Morten Zeuthen, Kontra-kvartetten og Selandia-ensemblet. I øvrigt har Amalie Malling altid haft en særlig interesse for den nykomponerede musik, og adskillige komponister har igennem årene dedikeret værker til hende.
Siden 1981 har Amalie Malling været docent på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun igennem årene har uddannet nogle af den unge generations store klavertalenter, såsom Marie Rørbech, Martin Qvist Hansen og Charlotte Thaning.


Morten Zeuthen (f.1951) er sin generations førende danske cellist. Han er uddannet hos Paul Tortelier og Asger Lund Christiansen, var fra 1978-96 solocellist i DR Radiosymfoniorkestret, og fra 1996 professor ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København.
Morten Zeuthen har optrådt som solist med samtlige danske symfoniorkestre. Han har indspillet en lang række cd'er. Blandt dem ti danske cellokoncerter. Han modtog i 1994 en dansk Grammy for sin indspilning af Johann Sebastian Bachs cellosuiter, samt i 2006 Årets Solo Udgivelse for Bravour Studien, en CD med musik af nyere danske komponister.
Som kammermusiker har Morten Zeuthen bl. a. med sine 27 år som cellist i Kontra Kvartetten sat sig spor i musiklivet, i denne periode spillede kvartetten langt over 1000 koncerter over hele verden, bl.a. som Dansk Statsensemble. Han har desuden spillet sammen med mange berømte musikere udenfor gængse danske klassisk-musik stier: Yo Yo Ma, Chick Corea, Bobby McFerrin, Palle Mikkelborg og Kenneth Knudsen. Morten Zeuthen har på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium uddannet en meget stor del af den næste generations fremtrædende cellister.

PROGRAM
L. v. Beethoven (1770-1827): 12 variationer over Mozarts ”Ein Mädchen oder Weibchen fra operaenTryllefløjten, Op. 66
Leos Janacek (1854-1928): Pohadka (et eventyr) for cello og klaver, 1904
Con moto, andante
Con moto
Allegro

Claude Debussy: (1862-1918:) Sonate for cello og klaver. 1915
Prologue: Lent Sostenuto e molto risoluto
Serenade e Final: Modérément animé, Animé

PAUSE

Peter Heise (1830 – 1879): Sonate for cello og klaver i a-mol.
Molto andante – allegro agitato
Intermezzo: Allegro
Allegro animato

Johannes Brahms (1833-1887): 5 Ungarske Danse WoO 1.

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 180 inkl. billetgebyr - unge u. 25 kr. 100
Køb Billet