Dato og klokkeslæt

7. juni 19.30–21.30

ECHOES OFF CLIFFS - Bjarke Mogensen

Moderne klassisk i det Bornholmske klippelandskab

Der er ny klassisk musik til alle, når Bjarke Mogensen mandag 7. juni gæster Svanekegaarden med nykomponerede toner af Martin Lohse, international komponist og visuel kunstner – skrevet specielt til en række unikke koncerter rundt omkring på Bornholm – helt gratis!

Bjarke Mogensen i velkendte men unikke rammer

Det bliver et helt nyt koncept, der kan opleves, når Bjarke Mogensen til juni folder sig ud i Martin Lohses værk for solo-accordeon ”Echoes off Cliffs”. Den bornholmske natur er nemlig tænkt ind i musikken, og det får musikken til at folde sig ud på en helt særlig måde. Koncertrækken starter i Ringebakkebruddet ved Vang d. 2. juni og kan opleves 7 gange på forskellige lokationer i det bornholmske sceneri.  

”At optræde i de bornholmske granitbrud med et værk skrevet specifikt til øens magiske klippelandskaber er en drøm jeg har haft i lang tid. Der er en dragende kraft ved de rå granitvægge, der synes at kalde på en form for musikalsk genlyd. Jeg har tit følt en særlig stemning der omgiver de mange klippebrud som befinder sig spredt ud på øen. En atmosfære der for mig er at sammenligne med nogle af verdens aller bedste koncertsale og kirkerum, der synes at kalde på en intim og musikalsk lydoplevelse.” Udtaler Bjarke Mogensen, der har svært ved at skjule sin begejstring for det kommende projekt.

”Martin Lohse er en komponist jeg har haft en særligt godt og langt samarbejde med. Vi har udforsket mit instrument, accordeonet, i utallige konstellationer og cd-udgivelser. Som solo instrument, i kammermusik og som frontfigur foran et helt symfoniorkester. Senere hen har jeg erfaret at Martin har en baggrund i geologi, og derfor er den helt rigtige samarbejdspartner til et nyt værk der kan opføres i disse unikke omgivelser.

En komponist med naturen i blodet

Og netop denne særlige interesse for geologien og naturens kraft, og hvordan den kan spille sammen med musikken, er udgangspunktet for Echoes off cliffs og dets opbygning, forklarer komponist Martin Lohse: ”Jeg har en årelang interesse for geologi hvilket tydelig kan mærkes i Echoes off cliffs. Musikken spejler sig i sig selv og i de Bornholmske klipper, og der opstår flere lag af tid der fletter sig ind i hinanden. I værket møder jordens langsomme næsten uforanderlige tid den menneskelige tid i form af små indskud i accordeon, der efterhånden udvikler sig til sin egen melodi.”

Fra Ringebakkerne til Christiansø

Koncerterne der bedst kan beskrives som en række unikke moderne klassiske installationskoncerter vil blive fremført både i den rå natur, som i Ringebakkerne, i store tårn på Christiansø, Svanekegården, Østermarie kirkeruin, Aa kirke og i Rønne Theaters gårdhave. Alle koncerterne vil være unikke oplevelser, hvor stedet er med til at forme oplevelsen.

Sted

Svanekegaardens Have

Pris

Gratis men tilmelding nødvendig på booking@svanekegaarden.dk