





Det er med stor glæde Fonden Svanekegaarden kan byde velkommen til Efterårsrækken af Mød en Forfatter 2022.
Efterårsrækken:
Søndag den 25. september kl. 15:00: Maren Uthaug - 11% (2022) og Striber BEMÆRK TIDSPUNKT
Maren Uthaug (f. 1972) er forfatter, tegneserieskaber og blogger. Tegner den daglige stribe til Politikens kultursektion. Har udgivet flere graphic novels fra samme univers som striben "Ting jeg gjorde". I 2013 debuterede hun som romanforfatter med romanen Og sådan blev det. Siden har hun udgivet de anmelderroste romaner Hvor der er fugle (2018) og En lykkelig slutning (2019). Maren Uthaug har både modtaget DR Romanprisen, Otto B. Lindhardt Prisen og Læsernes Bogpris.
Citat fra bogen: “Du kan jo overveje, hvorfor der er så mange ord, der aldrig er lavet i feminin form. Som drabsmand og voldtægtsmand. Eller krigsherre.”
Om bogen: 11% foregår i en ny tid, hvor der ingen mænd er tilbage i samfundet. Men der eksisterer dog en lille flok hanner, man opbevarer på et avlscenter på Lolland. I fortællingen vikles fire kvinders liv ufrivilligt ind i hinanden, men de bliver tvunget til at samarbejde, da der pludselig dukker en dreng op ude i det fri. Spørgsmålet er, hvornår drengen indeholder så meget testosteron, at han bliver en trussel for dem alle?
Søndag 23. oktober kl. 15:30: Kristian Leth - En vej ud af tågen (2022)
Kristian Leth (f. 1980) har siden sin uddannelse fra Forfatterskolen i 2002 skrevet otte bøger, blandt andet digtsamlinger, faglitteratur og en roman. Derudover har han som musiker og sanger udgivet femten plader, deriblandt ni med bandet The William Blakes og tre soloplader på dansk. Han har modtager priser for sit arbejde både som kunstner og som radiojournalist. Kristian Leth bor i New York. "En vej ud af tågen" han niende bog er en eftertænksom og personlig bog af Kristian Leth om en generation af fædre der svigtede og ikke tog deres ansvar. Samtidig er det også en tankevækkende bog om fortællingens kræfter, om at erindre fortidens glemte øjeblikke og om at tage ejerskab over sin egen fortælling.En samling af tanker om at erindre, at være far og om at fortælle.
Søndag 20. november kl. 15:30: Geeti Amiri - Mosaik (2022)
Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner er nogle af titlerne, der følger i hælene på Geeti Amiri (1989), når hun markerer sig i samfundsdebatten. Hun har igennem de sidste par år markeret sig i den offentlige debats betændte emnefelt, der gælder integration, ligestilling og religion og blevet gjort til skydeskive for kritiske røster fra det politiske højre og venstre, i minoritetsmiljøerne og ude i majoritetssamfundet. Geeti Amiri evner at kvalificere den demokratiske debat med argumentets kraft, hvilket hun i 2020 vandt Hørups Debatpris for. Geeti begyndte at skrive Mosaik, da hun stod på tærsklen til et nyt kapitel af sit liv. I flere år forinden havde hun gjort brug af sin personlige historie til at sætte fokus på den nydanske kvindekamp, men efter udgivelsen af Glansbilleder, som handlede om hendes egen kamp for at finde balancen mellem frihed og familie, blev hun nysgerrig på, hvordan det står til i dagens Danmark for de mange kvinder og mænd, der ikke nødvendigvis tager turen forbi et krisecenter, eller bryder lydmuren med historier om at gøre op med social kontrol og æresrelateret vold. Dem der selv skal finde en identitet mellem to verdener uden et markant oprør. Med andre ord, hvordan finder man sig selv mellem to verdener, når tilhørsforholdet både kan opleves berigende, men også splittende. For at skrive romanen har Geeti derfor været nødt til at lægge sine egne holdninger til side og være imødekommende for, at identitet kan skabes på andre måder, end den, som politikere og meningsdannere, fremstiller som opskriften på danskhed.
Mød en forfatter er støttet af
Tilmelding:
Pr mail til booking@svanekegaarden.dk og overførsel til konto nummer Nordea 0650 6505 748 601 eller Mobile Pay 14735 begge dele med tekst MØF/dit navn
Forårsrækken 2022 koster 275 kr. (125 kr. for studerende og u. 25).
Efterårsrækken 2022 koster 275 kr. (125 kr. for studerende og u. 25).
Begge rækker 2022 kr- 500
Løssalg kr. 120,- samt kr. 50,- for studerende og u. 25.
Forårsrækken 2022 bestod af:
Søndag den 13. februar kl. 15:30: Thomas Korsgaard - Man skulle nok have været der (2021)
Thomas Korsgaard (f. 1995) debuterede i 2017 som 21-årig med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi. Året efter udkom fortsættelsen, En dag vil vi grine af det. Begge romaner, som i et vist omfang er inspireret af Korsgaards egen opvækst på en gård uden for Skive, fik en overvældende positiv modtagelse, og han er bl.a. blevet kaldt "Et af Danmarks absolut mest opsigtsvækkende og overbevisende litterære talenter". I 2021 udkom så 3. del af triologien.
Søndag 27. marts kl. 15:30: Morten Pape - I ruiner (2021)
Morten Pape (f. 1986) debuterede som forfatter i november 2015 med romanen Planen og vandt derefter BogForums Debutantpris. I 2018 udgav han romanen Guds bedste børn, som vandt DR Romanprisen i 2019.
Han har været deltager i Den Europæiske Debutantfestival i Kiel; den internationale bogfestival i Budapest. Derudover har Morten Pape været episodeforfatter på DRs dramaserie Liberty. I 2019 blev han tildelt det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond.
Morten Pape opvoksede i et af Københavns mest omtalte områder; ghettoen Urbanplanen. Her oplevede han på nært hold, hvordan det var at finde sig selv i et betændt multikulturelt miljø, som kun få undslipper eller kender til.
Søndag 1. maj kl. 15:30: Anna Grue - Nøglen til mord (2022)
Anna Grue (f. 1957) er en af Danmarks mest læste krimiforfattere. I 2005 debuterede hun med romanen ”Noget for noget” og i 2006 blev Anna Grue forfatter på fuld tid: ”Den skaldede detektiv”, inspirationskilde til TV2 Charlies populære krimiserie Sommerdahl med Peter Mygind, ‘ Et Spørgsmål om Penge‘. ‘Italiensvej, ‘I lige linje‘, ‘De voksnes rækker’, ”Mysteriet i Genbrugsen” og nu udkommer "Nøglen til mord". Inden Anna Grue blev fuldtids forfatter var hun redaktionschef på Ugebladet Søndag, chefredaktør på bl.a. Mix, Bazar, Vi med Hund og Forældre og Børn.