STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

15. November 19.30–22.00

Den Danske Klavertrio

Katrine Gislinge, Lars Bjørnkjær og Toke Møldrup

Aftenens program:

F. Schubert (1797-1828): Trio B-Dur for Klaver, Violin og Cello, op. 99 (D 898)
1. Allegro moderato
2. Andante un poco mosso
3. Scherzo. Allegro – Trio
4. Rondo. Allegro vivace

Pause

J. Brahms (1833-1897): Trio Nr.2 C-Dur for Klaver, Violin og Cello, op. 87
1. Allegro
2. Andante con moto
3. Scherzo. Presto – (Trio). Poco meno presto
4. Finale. Allegro giocoso

Den Danske Klavertrio består af tre af landets mest markante musikere. Fra hvert sit hjørne af
musiklivet har de anmelderroste kunstnere i årevis leveret musikalske oplevelser i særklasse.
Det personlige venskab og den særlige musikalske forståelse mellem de tre førte til dannelsen af Den Danske Klavertrio, hvis debutalbum “Romantic Danish Piano Trios” blev modtaget med fremragende anmeldelser:
- “Danmark, må det konstateres, har nu to trioer i verdensklasse” (Kristeligt Dagblad)
- “Den Danske Klavertrio har en stor fremtid i vente” (Politiken).
Trioen debuterede i 2015 i Weill Recital Hall at Carnegie Hall i New York.

Lars Bjørnkjær og Toke Møldrup er særligt kendt fra deres virke som koncertmestre i henholdsvis Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil, og er begge tillige aktive solister. Katrine Gislinge er koncertpianist i international klasse.

Violinisten Lars Bjørnkjær er født i 1968 i Los Angeles og uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, Utrecht Conservatorium i Holland hos Viktor Liberman, samt The Juilliard School i New York hos Sally Thomas og Dorothy Delay. Som solist har Lars Bjørnkjær spillet violinkoncerter med orkestre i ind- og udland med dirigenter som Christian Badea, Josef Suk, Fabrizio Ventura og Michael Schønwandt. Desuden har samarbejdet med pianisten Rohan De Silva
bragt Lars Bjørnkjær på turnéer i Europa, Asien og USA. Hans indspilning af Johan Svendsen og P.E. Lange-Müller’s violinkoncerter med Giordano Bellincampi og Århus Symfoniorkester fra 2007 vakte stor beundring blandt danske og internationale anmeldere. Lars Bjørnkjær er en af grundlæggerne af Danish Strings og kunstnerisk leder af Anneberg og Samsø Festivalerne. Han har modtaget Jacob Gades Legat, Ridderkorset, Frederik d. 9.'s Mindemedalje, og i Ridderkorset af 1. grad. Hans Stradivarius-violin ’Yoldi -Moldenhauer’ fra 1714, er ejet af Det Kongelige Teater, hvor han har været ansat siden 1993 som koncertmester i Det Kongelige Kapel.

Cellisten Toke Møldrup er modtager af Dronning Ingrids ærespris og iøvrigt prisvinder ved flere internationale konkurrencer. Han har givet koncerter i bl.a. Weill Recital Hall i Carnegie Hall, Wigmore Hall, og på talrige internationale festivaler ligesom han har været solist med de fleste danske samt internationale symfoniorkestre. Han har uropført mange værker af nutidige komponister, blandt andet den europæiske premiere af John Williams’ cellokoncert, Geoffrey
Gordons cellokoncert og Christian Winther Christensens koncert for cello og accordeon. Hans indspilninger af Bachs cellosuiter udkom i 2017. Til daglig er Toke Møldrup solocellist i Copenhagen Phil/Tivolis Symfoniorkester og underviser ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Pianisten Katrine Gislinge er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Yale University. Hun har de sidste to årtier etableret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister med solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa. Hun har samarbejdet med musikere og dirigenter som Okko Kamu, Heinrich Schiff, Gidon Kremer, Kurt Sanderling, Emmanuel Pahud og Gustavo Dudamel. I 2014 uropførte og indspillede hun Bent Sørensens
klaverkoncert Mignon – Papillons (fra trilogien Papillons) med Lapland Kammerorkester og John Storgårds. Cd’en vandt P2-prisen for årets danske udgivelse i 2017. Hun har desuden udgivet flere cd’er bl.a. på Deutsche Grammophon. I 2018 udkommer en række Mozart-klaverkoncerter i kammerbesætning med Stenhammar Kvartetten for Alba Records.