Dato og klokkeslæt

5. Sep–1. Nov 13.00–16.00

Inge Lise Westman og i foyeren Torben Glarbo

2 udstillinger på Svanekegaarden

Mens vi venter på sneen - Inge Lise Westman udstiller Gips skulptur og malerier

Det er chokerende , hvis vi venter forgæves på noget, der aldrig mere
vil komme.

Mens vi venter på sneen (Peter Poulsen)

Det er længe siden, det har sneet.

Meget længe.

En halv snes år, så vidt jeg husker.

Man savner de næsten lydløse fnug,

det hvide landskab en tidlig morgen

hvor en standfugl har skrevet et budskab

som bevæger os,

selv om vi ikke forstår det.

 

Hvor er sneen, som ikke faldt

hverken i fjor eller årene før?

Længselsfulde træer

står med grenene oprakt

som i en bøn til usynlige magter.

 

Et 1/125 sekund – Torben Glarbo viser portrætfotos I teatersalsfoyeren

I årene 1966 - 68 tog jeg på foranledning af Det Kongelige Bibliotek rundt for at tage en række sort/hvide portrætter af en række forfattere.

De mange portrætter har aldrig siden været vist eller kopieret. Nu har jeg fået mulighed for at vise nogle af dem i Svanekegaarden. Derfor har jeg været i mørkekammeret, for kun på den gamle rigtige måde kommer disse fine gamle negativer til deres ret. Velkommen i portrætgalleriet fra dengang.

 

Åbent:

5. september – 1. november. Åben kl. 13 – 16

I september hver dag

I oktober hver to – søn samt hver dag i skolernes efterårsferie (uge 42)

 

Udstillingerne er arrangeret af Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening

 

Torben Glarbo CV

Født i København 1949 - I lære som fotograf fra 1966-69 - Ansat på Minerva film A/S fra 1969-73

De første år:

1967 - 69 Fotograferede jeg forfattere for Det Kongelige Bibliotek til deres arkiv.

1970 - 80 for instruktøren Jørgen Roos (Minerva Film) – bl.a. ”Den store pyramide” “KARL NIELSEN “ film om “H.C. ANDERSEN”, ”H.C. Andersen hos fotografen” samt Jernalderen - en film bestilt af BBC.

Var filmfotograf for filmen om Hans Scherfig 1971 samt Filmen om William Heinesen 1970 med Ole Henning Hansen som instruktør.

1977 freelance fotograf, og kamera assistent på mange spillefilm og kort-og dokumentarfilm, samt flere opgaver for udenlandske Tv-stationer – bl.a. Norsk TV - Svensk TV - Finsk TV - BBC – RAI - Østrigsk TV - Fransk TV - Jordansk TV- Hollandsk TV - Russisk TV - Tysk TV.

1982 Instruktør på kortfilmen “ SONJA FERLOV MANCOBA”, den danske billedhugger, som boede det meste af sit liv i Paris, hvor også filmen er optaget. (vist i DRTV 1993, samt STV.) Produceret af Ebbe Preisler Film.

Fotograf for instruktøren Bent Christensen indtil hans død i 1992 på spillefilm, kortfilm, reklamefilm, OBS, samt Tv-produktioner. Ansat på Weekend TV, først som freelance og senere som fast fotograf til 1986 (en mdr. før de lukkede), arbejde bl.a. tæt sammen med Mette Fugl.

1990 fotograf på Tv-filmen “SIG NOGET PJERROT”, instruktør Bent Christensen. Fotograf, på en biograf- og TV-dokumentarfilm om Dronning Margrethe i anledning af Margrethe kommende 50 år fødselsdag. Instruktør Svend Aage Lorens.

1994 fotograf på “RAW MATERIAL”. Filmen er produceret for Skov og Naturstyrelsen, fik 2.prisen på New York Filmfestivalen 1995. Fotograf på en Finsk film “On Carl Th. Dreyers Road” instruktør Pekka Mandart, Finland

1995-96 Instruktør/fotograf på filmen “ I ARBEJDETS MIDTE “, et portræt af kunstneren Svend Wiig Hansen optaget bl.a. mens han arbejdede på de 4 store skulpturer til Esbjerg. - Produceret på Saga kortfilm.

1996 Second fotograf på “KRUMMERNS JUL” (TV2’s julekalender). Fotograf på kortfilmen om “Hornbæk”, instruktør, Lars Brydesen

Film som instruktør:

1998-99 Instruktør/fotograf “SORG OG GLÆDE” en dokumentarfilm om Sarajevos Filharmonikere, optaget i efteråret 1998 i Sarajevo. DFI. En kortfilm om billedkunstner Jane Balsgaards udsmykning i Manchester New Air port - Terminal 2.

2000-2001 Instruktør/fotograf på Bournonville/MonkeyBusiness, en dokumentarfilm om Den Kgl. Ballets store rejse til Brasilien 2000. Produceret sammen med DK4.

2002 instruktør/fotograf Art of Bamboo - et kulturmøde. En dokumentarfilm fra Java om 4 danske kunstnere og 4 kunstnere fra Indonesien – om deres arbejde med hver deres værker i Yogyakarta. Produceret sammen med DK4

2006 Instruktør / producer på en dokumentar-serie ”Historien bag kameraet” om dansk dokumentarfilms historie i seks kapitler af 1 times varighed. Produceret sammen med DK4.

2008 Ritzau INFO 2 min. reklamefilm.

Instruktion, Foto og Redigering.

2010 DECODING En dokumentarfilm om koreografen Tim Rushton og hans opsætning af Enigma. Instruktion Torben Glarbo. Spilletid 58 min. Produceret af Ole John og Tove Madsen. Vi følger koreografen Tim Rushton og hans dansere på nært hold i syv måneder under opsætningen af det nye værk ENIGMA.

2013, filmproduktion: The Magic Voice of Grassland, en film om mongolsk strubesang. Optaget i Det ydre Mongoliet og omhandler sangkulturen i dag i Mongoliet. Produceres af I den grønne Skov.

2015-16, “Pennens filosof” en portrætfilm om digteren og forfatteren Peter Poulsen. Optaget i hans hjem på Bornholm og i København hvor mange af hans romaner samt digte har deres ramme historie fra. Produceret af I den grønne Skov. Instruktion Torben Glarbo.

2019 VERDENSDAMEN et filmportræt af Else Marie Bukdahl, tidligere rektor for Det Kongelige Kunstakademi. produceret af Filmforsyningen.

Fotograf på Bøgerne:

Pernille Kløvedal. bog Skildpadde-arkivet 2014.

Helle Thorborg ”Billedet er mit sprog” –

Vibeke Glarbo ”Den fortryllede Have” katalog til Bornholms Kunstmuseum- katalog til Vibeke Glarbos udstilling på Sønderjyllands Kunstmuseum og Stadtgalerie Elbeforum Brunsbüttel.

Vibeke Glarbo ”Skrøbelighedens Magi”

Lise Roos ” Eline”.

Leveret fotos til et stort udvalg af øvrige bøger

Torben Glarbo Film, Gadevangen 9, 2800 Lyngby, +45 20 86 82 88 - torbenglarbo.dk