Dato og klokkeslæt

16. September 16.00–18.00

Jesper Clemmensen - Anden Verdenskrig og Den kolde krig

Bornholms Litteraturfestival 2020

Jesper Clemmensen er journalist og forfatter. Han har tilrettelagt en lang række dokumentarprogrammer til både DR1, DR2 og TV-2. Senest Kurs mod fjerne kyster med Mikkel Beha Erichsen og hans familie på sejltur jorden rundt. Men – Jesper Clemmensen har også en historisk interesse for Anden Verdenskrig og Den kolde krig. Han debuterede i 2012 med Flugtrute Østersøen,  hvor han beskrev østtyskernes mangfoldige forsøg på at flygte fra et liv bag jerntæppet. Pressen skrev: ”Fremragende”, ”gribende” og ”thrilleragtig og sensationel spændende”. Derefter kom Skyggemand - Flugthjælper i den kolde krigs Berlin og i marts 2020 udkom Afhopperne, en utrolig historie om at overleve nazisternes uhyrligheder i udryddelseslejren i Auschwitz, om blive fanget på Jerntæppet i Prag og til sidst undslippe kommunismen via Danmark. Her kom de to familier kun i land, fordi heltemodige danskere forhindrede det østtyske mandskab i at stoppe familiernes flugt. Senere immigrerede familierne til USA med hjælp fra den berømte danske videnskabsmand Niels Bohr, der kastede sig ind i deres sag.

 

I et almindeligt år flytter Litteraturfestivalen rundt med bydagene - men på grund af Corona situationen og de dermed følgende retningslinjer for at minske risikoen for smitte, har vi fået lov til at være stationære i år.
Vi skylder Bornholms Højskole stor tak for at tage imod festivalen med åbne arme.