Dato og klokkeslæt

27. Oktober 19.30–21.00

Bornholmerne

Et virtuost teaterforedrag om de ægte bornholmere

Gæstespil fra Bornholms Teater

Bornholms Teater har sat sig for at finde ud af hvem bornholmerne egentlig er. Hvordan blev Bornholm skabt? Hvem var de første bornholmere? Hvor kommer deres særprægede sprog fra? Og hvor mange e’er er der egentlig i Ko(e)fo(e)d? Hvor kommer bornholmerne fra? Hvad er det særlige ved bornholmerne? Og hvornår er man rigtig bornholmer?

Forestillingen har form som et interaktivt teaterforedrag, hvor antropolog og seniorforsker fra Aalborg Universitet i København, Claus Villumsen – spillet af 2. generationsbornholmeren Morten Hauch-Fausbøll – går på jagt efter de ægte bornholmere og prøver at finde ind til essensen af hvad det vil sige at være bornholmer.  

Og i hans søgen efter svaret står de nemme svar ikke i kø. Tværtimod. For kan man overhovedet svare på spørgsmålet? Kan man finde ind til kernen i, hvad det vil sige at være bornholmer?

Ved hjælp af altmodische visuelle virkemidler får vi hele historien fra begyndelsen for 12.000 år siden op til dagens Bornholm - fortalt med forfjamsket entusiasme og stor humor.

Man kan roligt glæde sig til en munter aften, hvor formidling, foredrag og fællessang* går op i en højere enhed!

 

Medvirkende: Morten Hauch-Fausbøll
Instruktion og tekst: Jens Svane Boutrup
Scenografi og kostume: Tine Mette Jespersen
Research og sparring: Sansâga
Producent: Bornholms Teater.
Foto af Morten Hauch-Fausbøll: Kim Caspersen/Bornholms Teater