Dato og klokkeslæt

10. Feb–2. Apr 13.00–16.00

SEEN

Skulpturer af Peter Frimand

Fernisering torsdag 9. februar kl. 17-18.30

Peter Frimand er vokset op på Bornholm og bruger ofte sin hjemstavn og sin egen historie som udgangspunkt for undersøgelser af tid og erindring, der resulterer i konkrete værker, hvor dele af kunstnerens egen krop også er til stede, ofte ved afstøbninger.

Værkerne inddrager derfor både kunstneren selv, og samtidig beskueren ved hjælp af spejle og lys, ligesom de skaber opmærksomhed på det fysiske rum, som opstår, når man står foran værket. På den måde blander værkerne elementer fra kunstnerens levede liv og det øjeblik, som opstår i mødet med værket.

På udstillingen kan opleves nye og tidligere værker der alle undersøger forholdet mellem synlighed og usynlighed. Skulpturerne fremstiller noget uafbilledligt, forestillet og imaginært, men dog tilstedeværende og virkeligt.

Fælles for værkerne er, at de inviterer beskueren til at reflektere over det sete og det ikke-sete.

Det, der umiddelbart er foran beskueren og det, der fremtræder og kommer til syne for beskueren i forestillingen om værket.

Peter Frimand er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København og har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendium.

Udstillingen har med tak modtaget støtte fra Kunst og kulturhistorisk Råd, BRK og Statens Kunstfond