Dato og klokkeslæt

5. Jul–4. Aug 13.00–16.00

Bornholmske malere - i tid og rum

Et udvalg af kunstsamler Kim Kofods private samling

‘Bornholmske malere - i tid og rum’

Juli måneds kunstudstilling på Svanekegården viser maleri, grafik, akvarel, collage og skulptur af Bornholmske kunstnere.

Udstillingen er baseret på et udvalg af kunstsamler Kim Kofods private samling, som indeholder værker af anerkendte kunstnere som Oluf Høst og Ole Christensen og fra den yngre scene eksempelvis Linnea Jensen og Betina Kofmann.  Alle de repræsenterede kunstnere har været bosat på Bornholm eller i en periode haft en særlig tilknytning til Øen.

Udstillingen viser værker fra år 1917 til i dag og spænder fra grafik til landskabsmaleri.

Torsdag den 4. juli. 17 er der fernisering på udstillingen på Svanekegården

Bornholms Kunsthandel

Ved siden af Bager Dam i Aakirkeby driver Kim Kofod sin kunsthandel.

Kim voksede op i Rønne, og blev tidligt introduceret til kunsten og øens rige kulturarv.   Han har brugt mange år på at udforske den karakteristiske bornholmske malerkunst og herigennem fået en særlig forståelse for den lokale kunstscene.  Kim besøger jævnligt øens kunstnere i deres værksteder og er aktiv på diverse auktioner i Danmark og Sverige. 

Bornholms Kunsthandel er mere end blot et salgslokale.  Det er et træfpunkt for gæster, der interesserer sig for kunst og billeder, og som besøgende vil man opleve, at Kim gavmildt deler ud af sin viden om de mere end 150 kunstnere, der er repræsenteret i samlingen.