STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

27. september 17.00–19.00

Anne Eltard Kvartet

Lad Lyset Leve!

Selvom Anne Eltard fornylig har markeret 40 år i den danske musikbranche, er EP’en ”Lad lyset leve” hendes første udspil med egen musik og i eget navn. EP’en er en teaser til det fuldlængdealbum, der udkom på vinyl primo 2020.

For mange vil Anne Eltard bedst være kendt som violinist, hvor blandt andet den tunede Cry Baby wah-wah pedal, er en karakteristisk del af hendes lyd. En markant sidekick med en lang karriere på den danske og internationale scene. Flittigt brugt som teaterkomponist- og musiker, de seneste år som producer på flere CD’er og nu også en podcast.

Med ”Lad lyset leve”, kaster hun sig for alvor ud i solokarrieren. Titelnummeret, ”Lad lyset leve”, er skrevet af hendes far Sven Eltard i 1956 efter Ruslands invasion af Ungarn. Sangen blev censureret tilbage i 1956 og måtte derfor revideres. ”Måske det var det, der gjorde at sangen kom til at stå så tydeligt som den gør!? Og at den holder den dag i dag? Det er en sang om at turde håbet, livet og kærligheden, en sang om ikke at give op,” siger Anne Eltard.

Mixet af egne numre og sange fra revyernes guldalder, afspejler Anne Eltards mangeårige passion med at versionere og bearbejde bl.a. Lulu og Livas fortolkninger af P.H. og andre af den tids sange.

I P.H.’s ”Itu, itu i tusinde stykker” står der, ”...husk at det er mellem mennesker vi går, ikke i rovdyrburet...”, et uhyggelig relevant udsagn, da sangen blev skrevet i 1939 og måske endnu vigtigere at huske på i dag og netop det eviggyldige i teksterne, er en af grundene til at sangene stadig er aktuelle den dag i dag.

Jeg kan godt lide at lydbilledet ikke bliver for poleret, derfor er der mange subtile twist under det hele produktionen”, siger Anne Eltard. Et godt eksempel er ”Man binder os...”. Lytter man godt efter, hører man en subbet dyster bund, det er lyden af hundredvis af motorcykler på vej til Bakken, der ligger og ulmer.

”Giv ikke op” handler om at give slip og vove at kaste sig ud på dybt vand og mange vil sikkert kunne nikke genkendende til sentensen om, at lide skibbrud på kærlighedens hav. ”Giv ikke op”, er en sang om at tro på kærligheden, på trods af forbehold og uro for at miste sig selv og sin integritet.

Anne Eltard er en genredivers musiker, med et musikalsk ben i mange lejre. Forbindelsen til den nordiske tone, fornægter sig dog ikke. Hun er en musiker, der er vanskelig at sætte i bås. Anne Eltard spillede gennem mange år med Hugo Rasmussen, senest med holdet fra sin anmelderroste udgivelse ”Let antændelig – 10 sange af Cornelis” hvor musikere som Jens Lysdal, Klaus Menzer, Ayi Solomon og Johan Olsen medvirkede.

Anne Eltard er kendetegnet med sit store nærvær og brænder igennem på en scene. Mange vil have oplevet hende med power polkaholdet Polkageist, der har eksisteret siden 1990’erne med Øyvind Ougaard, Michael Friis og Klaus Menzer, eller måske med det legendariske Nørrebrohold Familie Orkestret. I 14 Red Ladies med Jytte Abildstrøm og Daimi, hvor hun har spillet med fra starten i 1996, er det salonmusikken, der holder for.

 

Anne Eltard Kvartet - musikerne

Anne Eltard - kapelmester – violin, sang og guitar komponist og producer. En af folkemusikkens grand old ladies, der ved vanlig sikkerhed krydrer den akustiske musik med sin tunede wah-wah og andre heftige pedaler. Turnerer flittigt i ind- og udland. Har udover sine egne projekter turneret med bl.a. Polkageist, Nyninngen (SE), Burning Red Ivanhoe, Kenneth Thordal, Niels Skousen, Rasmus Nøhr, T. S. Høegh, Bent Fabricius, Annisette, Thomas Koppel, Anne Marie Helger, Natasha, 14 Red Ladies med Jytte abildstrøm og Daimi Gentle, Michael Carøe, Ale Møller (SV). Audition hos Tom Waits (USA)

Regin Fuhlendorff – Guitar Han har spillet med de fleste og besøgte Svanekegaardeen i sommer, hvor han spillede sammen med Mads Mathias.

Anders Pedersen – Cajón og percussion En af landets flittigst benyttede musikere, som med sit groovy spil og store charme, fortryller publikum. Har gennem tiden turneret med bl.a. James Rejoice, Gone Fishing, Palle Mikkelborg, Anne Linnet, Anne Dorte Michelsen, Simon Lynge, Drori Hansen Furniture og Flamingo Passion.

Nicolai Land – Kontrabas og ukulelebas Endnu en af de mest brugte musikere på den danske scene. Med sit melodiske solide spil og store nærvær, har Nicolai bl.a. turneret med Allan Olsen, Dalton, Anne Dorte Michelsen, De Danske Hyrder, Simon Lynge, Jens Lysdal og Caroline Hendersson. En solidt swingende bassist med ben i folk, rock, pop og World.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Kr 160 inkl. billetgebyr
Køb billet