Kalender

Arrangementer

onsdag 4. oktober

  • 19.30–21.30

    ”et vidunder af delikatesse og musikalitet” Le Télégramme.fr. - 4 stjerner.
    ”et exceptionelt album, Rainer Querich
    In-akustik.de – 5 stjerner
    ”Steen Rasmussens formfuldendte klaverspil står stærkt sammen med Cronholms rolige og overskudsfyldte vokal” Niels Overgaard. Jazznyt blogspot

    ….dette er nogle af musik-anmelderenes reaktioner på udgivelsen af Steen Rasmussen Quinteto ́ nye album MILTON PÅ SVENSKA. Quintetoen er i øvrigt DMA-JAZZ nomineret og 2 gange. CARL PRIS nomineret – senest i 2019 for orkestrets forrige album, Canta
    MILTON PÅ SVENSKA er et nyt Svensk-Brasiliansk-Dansk musikalsk projekt skabt af den svenske sangerinde, Josefine Cronholm og den danske pianist, Steen Rasmussen. I mange år har de to ofte talt om at dykke ned i den Brasilianske sanger, Milton Nascimento´s fantastiske musikunivers. Især musikken fra 1970´erne som opstod ud-af det brasilianske musikerkollektiv ”Clube da Esquina”. Kollektivet udgav to albums, som siden har været at finde blandt musikhistoriens store mesterværker.


    ”Det stod hurtigt klart at vi ville nå dybere ind i musikken, hvis vi oversatte teksterne til svensk”, forklarer Steen Rasmussen og fortsætter, ”I løbet af processen måtte Josefine omskrive teksterne til Skandinaviske forhold, hvilket forunderligt nok var nemmere end man skulle tro. Vi har meget mere til fælles end vi tror, når det kommer til de store følelser – melankolien, kærligheden, udlængslen. Det samme gælder musikken, - den har i vores versioner, ligesom teksterne fået en Skandinavisk dialekt. Se film om projektet her: https://youtu.be/LKLUnoDYVKs
    KONCERTEN. I foråret 2023 udkom det nye album MILTON PÅ SVENSKA på Stunt records. Efterfølgende har albummet været ugens album på DRP8jazz. Desuden optrådte orkestret i Danmark ved Jazzfestivalerne i Aarhus og København. I København på ”Jazz By The Sea” Til koncerten skal vi opleve musikken fra det ny- indspillede projekt LIVE. Musikken har i den grad fået nyt liv i de nyfortolkede versioner, hvor publikum, ikke mindst i kraft af de svenske tekstfortolkninger, inviteres indenfor i forunderlige og fortryllende fortællinger om livet, melankolien, kærligheden, udlængslen. Vi skal lytte til Brasiliansk musik som i vores udgave har fået en nordisk ”twist. Orkestret består af de fremmeste musik-kunstnere fra Sverige og Danmark. Alle med en unik forståelse for, og indlevelse i denne smukke musik. Vi er desuden meget stolte af, at vi med os fra Sâo Paulo- Brasilien har mestertrommeslageren CELSO de ALMEIDA, Som allerede på vores forrige turne blæste folk omkuld med sit smukke og autentiske trommespil.

    LINE UP: Josefine Cronholm(SE) vokal, Anders Banke saxofon & blæs, Fredrik Damsgaard bas, Steen Rasmussen piano, Celso de Almeida (BR) trommer.

    OM ORKESTRET
    JOSEFINE CRONHOLM er en af Skandinaviens fremmeste vokalister, kendt for sin unikke musikalitet og store indlevelse i en hver sammenhæng hun er en del af. Josefine kendes, udover sine egne prisvindende orkestre, især fra sit samarbejde med Marilyn Mazur, John Tayler, Django Bates og ARC. Josefine Cronholm er album aktuel med albummet ”Near The Pond” med Kirk Knuffke, Thommy Andersson og Kenny Wollesen. Hun lagde i øvrigt sin hemmelighedsfulde nynnen til musikken fra DR ́s drama serie ”forbrydelsen”

    ANDERS BANKE, saxofon spiller i en lang række bands på den danske jazzscene. Han har medvirket på over 70 udgivelser som musiker, komponist og arrangør, og turneret verden over med et kunstnerisk virke spændende fra impro-jazz med egen trio over stadionkoncerter med indie-bandet Bon Iver til Django Bates, Pierre Dørge, og Egberto Gismonti og DR-SymfoniOrkestret.

    FREDRIK DAMSGAARD. Kendes som en bundgroovende bassist, på både höfnerbas og kontrabas i utallige sammenhænge inden for alle stilarter. Fredrik Damsgaards store musikalske øre, karakteristiske groove og percussive kontrabasteknik gør ham til en perfekt legekammerat i mange musikalske sammenhænge. Fredrik spiller pt. bla. med Søs Fenger og Ginne Marker.
    Tjek i øvrigt Fredriks nye musikalske projekt ”MARATHON MONKS” som på kort tid har opnået kult-status på den danske jazz-undergrunds scene

    CELSO DE ALMEIDA er en af Brasiliens store trommeslagere. Han er Rosa Passos faste trommeslager og har turneret verden rundt med hende. Han har spillet med et utal af førende brasilianske kunsnere som f.eks Gal Costa, Gilberto Gil, Edu Lobo, Leny Andrade, João Donato og Raul de Souza. I 2016 medvirkede han på albummet “Time Out” med Eliane Elias. Albummet vandt en latin grammy. Egen trio siden 2014 med pianisten Felipe Silveira og bassisten Sidiel Vieira

    STEEN RASMUSSEN er en af Danmarks dygtigste fortolkere af Brasiliansk musik med sin personlige og sofistikerede stil. Han er desuden en meget efterspurgt ”sideman” og har spillet med en lang række af Danmarks førende solister som f.eks Lis Sørensen, Danseorkestret, Søs Fenger og Marie Carmen Koppel.
    STEEN RASMUSSEN QUINTETO har siden 2007 beståt af nogle af Danmarks ypperste musikere. Orkestret har udgivet 7 albums,- to af dem indspillet i Brasilien. Orkestret har spillet utallige turneer i Danmark, Spanien, Brasilien, Ecuador, Columbia, Tyskland og Frankrig. Ofte featuring nogle af Brasiliens største stjerner som f. eks Joyce Moreno, Paulo Braga og Leo Minax. Orkestret har været både DMA-JAZZ,- og 2 gange CARL PRIS nomineret. I samarbejde med filmselskabet Crosswayfilm udgav orkestret i 2019 dokumentarfilmen ”Cafe Central”. Filmen følger orkestrets 4 dages optræden på den legendariske jazzklub Cafe Central i Madrid,- Spanien i oktober 2019. Se filmen her:
    https://www.ekkofilm.dk/shortlist/film/cafe-central/

    HISTORIEN OM CLUBE DA ESQUINA Omkring 1970 opstod i Brasiliens højland i staten Minas Gerais et musikerkollektiv under navnet Clube de Esquina – klubben på hjørnet. Her samledes nogle unge musikere og sangskrivere som nok var vokset op med Bossa Nova,- men som også lyttede en del på The Beatles og amerikansk populær musik alá Bob Dylan og The Beachboys. Dette smittede i høj grad af på deres kompositioner og tekster, og sammen skabte sammen de albummene ”Clube da Esquina” og ”Clube da Esquina 2”. Albummene kom til at revolutionere den Brasilianske musikscene – gruppen havde skabt et helt ny musikalsk udtryk. Især kender hele verden sangeren og komponisten Milton Nascimento, men også gruppens andre medlemmer Toninho Horta, Ló & Marcio Borges, Fernando Brant, Wagner Tiso, Robertinho Silva og Ronaldo Bastos, (blot for at nævne nogle af dem) skabte efterfølgende en række fantastiske albums, som stadig fortolkes vidt og bredt. Selv supergruppen Earth Wind And Fire har fortolket et af gruppens numre på et af deres albums. I 1975 udgav saxofonisten Wayne Shorter det legendariske album ”Native Dancer”, hvor Milton Nascimento og flere andre Clube da Esquina medlemmer medvirkede – bla. i sammenspil med Herbie Hancock. Resten er musikhistorie – og Milton Nascimento rundede 80 år i 2022 og stadig aktiv.

    Læs mere

torsdag 5. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

fredag 6. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

lørdag 7. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere
  • 19.30–20.30

    Fredag 6. oktober udkommer Julie Brammer med Debut EP- en “A Velvet Robe Testimony “ digitalt - alle steder.

    Det fejrer vi med et brag af en release koncert lørdag 7. oktober på Svanekegaarden. Julie glæder sig meget til at præsentere værket, med fuldt orkester, og håber, at du vil komme og være med!

    Det er en drøm der går i opfyldelse og vi gør alt for, at det bliver en smuk aften. Der vil være bar, ballader, nærvær og musik: EP-en består af 6 fortællinger, om noget med forelskelse, noget om skyggesider, noget om at finde en/sin vej og noget om, at slutte fred med fortiden.

    Sangene er skrevet af Julie selv og udført sammen med:

    Henrik Salinas; bas, guitar

    Andreas Westh:  trommer, percussion

    Niels Bachmann: guitar

    Casper Knudsen: guitar 

    Nils Jespersen: sax

    Franz Bomberg:  trompet

    Simon Lund Kofoed: klaver

    Læs mere

søndag 8. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

onsdag 11. oktober

  • 19.30–21.30

    Coco Zhao er en internationalt stjerne jazzsanger fra Shanghai, Kina, med en helt unik og fantastisk stemme.

    Coco Zhao har turneret i hele verden og optrådt på store Jazzfestivaler og jazzklubber; Feks Blue note Shanghai, Beijing Jazzfestival, JZ festival, Cph Jazzfestival, m.fl

    Coco Zhao har et godt samarbejde med de to danske jazzprofiler Martin Schack(hammond B3) og Janus Templeton(trommer), som er opstået gennem årelangt samarbejde med turnéer i Kina/ Danmark.

    Her i efteråret 2023 rejser bandet på efterårsturné i Danmark og gæster i den forbindelse Svanekegaarden. Turneen følges op med en turne i Kina i efteråret 2024.

     

     

    Læs mere

torsdag 12. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

fredag 13. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

lørdag 14. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

søndag 15. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

torsdag 19. oktober

  • 10.00–11.00

    Lillefisk er ikke bange og vover sig ind i i den farlige tangskov.Men snart støder den på en uhyggelig hemmelighed, en ulykke lurer, og Lillefisk må drage på eventyr i det store ocean. Er der mon nogen af de mange sjove og underlige dyr dér, som kan hjælpe Lillefisk?

    ‘Verdens hurtigste fisk’ fortæller hvordan vi skal huske at stå sammen og hjælpe hinanden, når
    der sker noget, der truer os alle. Uanset hvor stærk du er eller hvor mange penge du har, kan du
    ikke klare det selv.

    I ‘Verdens hurtigste fisk’ er Lillefisk i et dilemma. Den farlige muræne planlægger at æde alle
    Lillefisk’s venner - men Lillefisk stikker af, fra venner og problemer, for at redde sig selv. Men kan
    Lillefisk klare at bære denne hemmelighed, helt for sig selv?

    Eventyret om verdens hurtigste fisk, kan åbne op for en snak om de forskellige følelser, som Lillefisk oplever. Angst, Panik, og mødet med noget stort og farligt. Drømme om at være noget man ikke er. Om at savne. Have hemmeligeder og fortie. Om mod. Og om venner og venners betydning når livet bliver farligt.

     

    Fortæller Hans Laurens og musiker Andreas Ugorskij skaber deres fortællinger og sange i møder
    med børnegrupper. Andreas har skabt bandet Tikke Takke der spiller Hans og Andreas’s sange.
    Bandet turnerer på skoler i Danmark for ‘Levende Musik i Skolen’, med en trio konstellation.
    Hans og Andreas turnerer med samme materiale i børneteaterforestillingen ‘På havets bund’.
    Andreas og Hans udgav i 2018 albummet ‘gakkede sange fra verdenshavet’, der osse udkom
    som nodehæfte med pædagogisk materiale på forlaget Dansk Sang.

    Bogen (fås på Svanekegaarden):

    ‘Verdens hurtigste fisk’ kombinerer eventyr, fantastiske tegninger og et velspillet musikunivers
    Forfatter Hans Laurens, Musiker Andreas Ugorskij og Illustrator Patrick Steptoe er gået sammen
    om ‘Verdens hurtigste fisk’. En letlæselig børnebog med et skarpt budskab, flotte helsidesbilleder
    og en QR kode der henviser direkte til en lydside med sange om de dyr der optræder i bogen.
    Musikdelen er indspillet af orkesteret Tikke Takke, som består af en perlerække af danske
    musikere

    Læs mere
  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

fredag 20. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere

lørdag 21. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere
  • 15.30–17.30

    Sopran Cecilia Lindwall og pianist Knud Rasmusen præsenterer denne festlige efterårs koncert.

    Cecilia mødte vi på Svanekegaarden i 2022, da hun deltog i cellofestivalens festkoncert til stor jubel fra publikum, så vi tør godt garantere en fantastisk eftermiddag.

     

    Cecilia Lindwall, sopran, er uddannet ved Statens Musikhøgskole og Statens
    Operahøgskole i Oslo. Hun debuterede som Musetta i La Boheme på Den Norske Opera i
    2000. Samme år vandt hun den internationale operakonkurrence, Kammeroper Schloss
    Rheinsberg, i Berlin, hvilket resulterede i et engagement med som fast solist ved
    Staatstheater Braunschweig, hvor hun har sunget omkring 15 hovedroller. Siden 2008 bor
    og arbejder hon i København og har gæstet Malmö Operaen, Det Kgl. Teater i København
    og operor og festivaler i Norge i roller som Violetta i La Traviata og Micaëla i Carmen.I
    efteråret 2015 sang hun hovedrollen som Sylva i Csardasfyrstinden på Hofteatret i
    København med Operettekompagniet. I 2018 sang hun huvderollen i den nyskrevna opera
    Den rejsende på Takkelloftet, Det kgl.teater. I 2018-19 var hon med i ensemblet i Phantome
    of the opera på Det Ny teater i København. I august 2022 sang hun hovedrolle som Daphne
    i Mathias Vestergård nyskrevne opera Lisbon Flor på Det Kgl. Teater i København.

     

    Knud Rasmusen, pianist,
    Knud Rasmussen er uddannet, som pianist v. Det fynske Musikkonservatorium med
    diplomeksamen i klaver 1989, og uddannet som organist ved Det kgl danske
    Musikkonservatorium med Kirkemusikalsk Diplomeksamen i 1994.Knud Rasmussen har en
    omfattende virksomhed som repetitør og har været repetitør i forbindelse med
    mange operaforestillinger. Som akkompagnatør har Knud Rasmussen medvirket ved utallige
    koncerter i ind- og udland og har i en længere årrække væretfast akkompagnatør for
    forskellige operaunderholdnings-ensembler bl.a. De tre kgl Tenorer, De tre kongelige
    Sopraner og Nordic Singers. Til daglig er Knud Rasmussen organist v. Virum Kirke, hvor han
    har været ansat siden 2002, og har her fungeret som koncertarrangørog medvirket ved
    utallige kirkekoncerter.

    Læs mere

søndag 22. oktober

  • 13.00–16.00

    Fernisering 14. september kl. 17-18.30

    En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

    GANG i KLUDENE.

    Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

    Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

    FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

     

    4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

    Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

     

    LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

    Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

    EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

    En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

    Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

     

    Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

    (Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

    Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

    Læs mere
  • 15.30–17.30

    Koncerten er desværre AFLYST

    HOLON Trio er en klavertrio baseret i New York/Berlin med internationalt anerkendte musikere fra Sverige, Danmark og Tyskland. I 2016 udgav de deres debutalbum "HOLON" på Mons Records, som blev meget positivt modtaget af både national og international presse.

    Povel Widestrand - Klaver (SE)
    Lukas Akintaya - Trommer (DE)
    Mathias Højgaard Jensen - Kontrabas (DK)

    I løbet af de sidste seks år er de tre musikere vokset mere og mere sammen gennem deres oplevelser og erfaringer gjort på turnéer rundt i Europa. Med deres andet album Shields Down (Berthold Records), præsenterer de et utroligt ærligt og samtidig fremadskuende album. Trioen giver de tre prisvindende musikere frirum til at udtrykke hver deres særegne personlighed i en organisk og spontan enhed. Trioen skaber et meget
    kontrastfyldt og nyskabende program, hvor alle tre musikeres kompositoriske stemmer kommer i spil. De formår at trække en rød tråd gennem musikken, der fører publikum med sig.

    I sommeren 2021 indspillede trioen 3 originale værker med det tyske symfoniorkester “Ensemble Reflektor” der under ledelse af Holly Hyun Choe (semifinalist I Malko konkurrencen fra samme år) havde kommisioneret de 3 musikere til at komponere/arrangere hver deres værk for orkesteret + trioen. Det blev til albummet AD
    ASTRA der udkom tidligt 2022. I September 2022 indspillede de deres 4. album (3. studio album) som udkommer engang i 2023.

    Udtrykket "holon" - oprindeligt fra oldgræsk - betyder: “en helhed, som samtidig er en del af en større helhed”.

    De tre musikere fra HOLON Trio Povel Widestrand (SE), Mathias Højgaard Jensen (DK) Lukas Akintaya (DE/NGA) tager dette udtryk til sig som et bandnavn og som et omrids af deres musikalske kosmos.
    Musikken fra HOLON Trio veksler mellem eksperimentelle elektroniske elementer, avantgarde, alternativ rock og sangelementer. Trioen har siden 2014 optrådt indtil videre mere end 120 koncerter i seks lande og er blandt andet prisvinder af European Young Jazz Prize Burghausen.

    Den kendte tyske jazzanmelder Wolf Kampmann, skrev om trioens debutalbum: “... What makes this CD so special is a feeling of closeness and involvement. They give the listener the opportunity to be right in the middle and still let the music flow through them. (...) One would wish for this honesty in dealing with oneself more often in contemporary jazz." (Jazzthing, issue 9/10, 2016)

    “Here comes a really big thing! It is not easy to fall into ecstasy with the current flood of piano trios, and yet: these three young men effortlessly make you sit with your mouth open and think: yes, it could go on like this soon. Uptempo and ballad come together with a virtuosity and ease, there are tempo and rhythm changes within a piece that make it a pleasure to follow the high-tension communication while sitting on the roller coaster. Be there, buckle up and have fun! “ (Bunker Ulmenwall 8.juni 2019)

    “Very strong: Sometimes it reminds you of Abdullah Ibrahims African-musical soul wandering and in meditative moments of the dreaminess of a Bill Evans” (Kerkau, 2019, anmeldelse af Shields Down)

    "The Holon Trio is a rejuvenation for the piano trio format. They captivate with their somewhat different approach to this supposedly worn-out format, the celebration of fresh harmonies and rhythms, the palpable desire for interplay, the non-stop discovering of new ways.” Reinhard Köchl (Jazzthetic)

    “With calm detachment, the trio embraces a soundscape that is stylistically hard to pin down, gently grooving, rhythmically reminiscent of Abdullah Ibrahim's African musical soulwandering or in meditative moments daydreaming like Bill Evans. Somehow there is always a piece of Scandinavian soul with there. (...)”
    Detlef A. Ott (Jazz Podium)

    Læs mere