Dato og klokkeslæt

29. maj 15.30–17.30

Eeg & Fonnesbæk

En duo kun med sang, bas og masser af vellyd

En duo kun med sang og bas forener sangerinden Sinne Eeg med bassisten Thomas Fonnesbæk. Begge tilhører toppen af jazzmusikere. Den smukke klang af Sinnes stemme matcher perfekt Fonnesbæks varme baslyd.

De to musikere lytter opmærksomt og inspirerer hinanden til at tage chancer. Og spontanitet, kommunikation og fortolkning er jo trods alt essensen af jazz. De to er lydhøre overfor hinandens mindste detaljer, og resultatet er ganske enkelt fortryllende.

Som Sinne siger: “Jeg har altid elsket at synge duo med bas. Jeg har gjort det siden min første CD fra 2003, og jeg gør det altid live ved mine koncerter. Det er bare en lyd, som jeg rigtig godt kan lide. Thomas og jeg har arbejdet sammen ond and off gennem årene. Han er bare en utrolig musiker, og han og jeg kommunikerer rigtig godt sammen musikalsk. Jeg har det så godt med lyden af bassen og stemmen, og det er så udfordrende, at jeg bliver bedre, hver gang jeg spiller med ham. Når du skubber til dig selv og udfordrer dig selv, så er det, at der kan opstå magi.”

Duoen udgav deres album “Eeg-Fonnesbæk” i 2015 og modtog en Danish Music Award for bedste Vocal Jazz Udgivelse.

Sinne Eeg
Hun er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på Cd. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen.

Udover at have indtaget den hjemlige scene har Sinne Eeg godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt turnerer i lande som USA, Japan, Kina og Skandinavien.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd'en "Waiting For Dawn" i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd'en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen og 4 x Danish Music Award og i 2016 modtog hun Dronning Ingrids Hæderslegat.

Thomas Fonnesbæk
Fonnesbæk har gennem de seneste år spillet sig op blandt de bedste bassister i verden og turnerer og foruden Sinne Eeg indspiller han med bl.a. Enrico Pieranunzi, Lars Jansson, Monty Alexander, Aaron Parks og mange andre. Han er virtuos på sit instrument og besidder desuden en fantastisk stærk rytmik og en usædvanlig melodisk og harmonisk sans. Fonnesbæk er desuden en anerkendt komponist.

Foto: Stephen Freiheit

 

 

Sted

Svanekegaarden Koncerten er flyttet fra 7. februar til 29. maj. Såfremt denne nye dato ikke passer for flyttede billetter? Send navn, antal og bankkonto til booking@svanekegaarden.dk

Pris

kr. 180, u. 25 kr. 100 - Inkl billetgebyr
Køb Billet