Dato og klokkeslæt

12. februar 19.30–22.00

Jens Blendstrup / Jeppe Zeeberg / Oliver Laumann

VINTERJAZZPÅ SVANEKEGAARDEN

Aftenkoncerten tager også udgangspunkt i Jens Blenstrups uforlignelige tekstunivers, og der vil absolut blive improviseret. Vi kan desværre ikke henvise til hverken lyd eller billede, da turnérækken jo bliver deres debut sammen som trio. Men der bliver næppe tale om recitation med blød jazz som lydtæppe. Nok snarere en dadaistisk optræden hældende mod Frank Zappa og Monty Python. 

Forfatteren Jens Blendstrup (Gud taler ud, Sorgens balalajka) møder musikerne Jeppe Zeeberg (Horse Orchestra, The Absolute Pinnacle of Human Achievement) og Oliver Laumann (Skyggen, Goodiepal & Pals) i et unikt nyt samarbejde, der er bygget op om Blendstrups tekstunivers. Alle tre kunstneres udtryk har fokus på sammenstillingen mellem humor og alvor, og det er også udgangspunktet for denne musikalske forestilling.

Jens Blendstrup - ord 

Jeppe Zeeberg - klaver 

Oliver Laumann - trommer

 

Om de medvirkende

Jens Blendstrup (f. 1968) er kendt som en både original, uforudsigelig og sprudlende forfatter og performer. Han eksperimenterer livligt med sproget på en meget udadvendt måde, der har gjort ham populær hos både kritikere og publikum med bøger som "Gud taler ud", "Bombaygryde" og senest “Sorgens Balalajka” i 2021. Med bandet Frodegruppen 40 opnåede han massiv kultstatus, da han optrådte i TV-programmet Den 11. time med nummeret "John danser grøntsag", der siden nærmest er blevet en nyklassiker inden for musik/spoken word. Han var med til at etablere tidsskriftet Øverste Kirurgiske og har blandt andet også givet koncerter med Girls in Airports.

Jeppe Zeeberg (f. 1988) er en prisvindende komponist og pianist og en af den danske musikscenes mest originale og egenrådige skikkelser. Hans musik er blevet kaldt "A beautiful, convincing proposal for how modern jazz or contemporary music may sound", og han er aktiv i utallige sammenhænge, både som bandleder af The Absolute Pinnacle of Human Achievement, Dødens Garderobe og som del af Horse Orchestra og Kresten Osgood Kvintet. Han har tidligere bl.a. stået bag en hyldest til den amerikanske outsider- komponist Moondog og en fejring af 100 året for Dada-bevægelsen.

Trommeslageren Oliver Laumann (1992) er svær at sætte i bås. Han er uddannet fra Det Rytmiske Musikkonservatorium, og han bevæger sig frit mellem improvisation og sangskrivning i en række forskellige grupper på den københavnske eksperimentalscene. Han har tidligere været medlem af den aktivistiske musikgruppe Goodiepal & Pals og det alternative popband Irah, men er for tiden mest aktuel i projektet Impro for Asylbørn med musiker Mija Milovic og laver desuden workshops om animeret notation.

Fotograf Lars Gundersen

Sted

Svanekegaarden

Pris

150 kr. inkl billetgebyr
Køb Billet