Dato og klokkeslæt

14. apr–29. maj 13.00–16.00

Hugo Rasmussen in memoriam 3.0

Atter en gang

14. april - 29. maj Torsdag - Søndag udstiller vi de skønne værker i teaterfoyeren

 

Kunstmaleren Hugo Rasmussen var født 18. marts 1938 i København og han døde 17. marts 2009 på Bornholm.

Hugo Rasmussen startede som kunstmaler da har var ung omkring 1958 og frem til slut af 1960erne var han meget inspireret af CoBrA-malerne og hans billeder var ofte abstrakte, men også med geometriske mønstre Han var autodidakt, men talrige studierejser til Amsterdam, Haag, London, Paris var en del af hans uddannelse. Hugo Rasmussen var i denne periode medlem af kunstnergruppen PRO, og udstillede bl.a. på Den Frie og Charlottenborg flere gange.

I slutningen af 1960erne og i starten 1970erne var Hugo Rasmussen inspireret af kosmos, det ydre rum og planeter.

Han malede udelukkende oliemalerier, og det helt særlige var hans teknik. Hans store forbilleder var Turner, Rembrandt, Vermeer og C. D. Friedrich, og selv blev han en mester i ”vådt-i-vådt” teknikken

Herefter kom perioden hvor Hugo Rasmussen i sin kunst var påvirket af 70ernes venstreorienterede bevægelser, socialrealismen, og endelig er der de mere ”groteske” billeder, og billeder der skuer indad.

Han havde dengang galleri på Sankt Thomas Allé på Frederiksberg.

I 1984 flyttede Hugo Rasmussen til Svaneke på Bornholm og åbnede i 1985 galleri på Tempelvej

Med mødet med den bornholmske natur ændredes motiverne til bornholmske landskaber, dog meget sjældent de lyse og lette motiver. Dog var lyset det vigtige, oftest var den høje mørke himmel og terrænet eller havet i bunden af billedet, et tilbagevendende motiv. Desuden var et yndet motiv stilleben (natura morte), men sjældent kønne blomstermotiver, mere billeder hvor lys og mørke former sig omkring geometriske objekter: en kugle, en terning, et æble, osv.

De sidste mange år af Hugo Rasmussens liv var præget af sygdom med bl.a. megen rysten på hænderne. Det gjorde at han udviklede en mere ”pointillistisk” stil (pointillisme) med farveskift og lyset i fokus. Hugo Rasmussen døde efter flere års sygdom i 2009.

Hustruen Ingrid Hansen fortsatte med at drive galleriet om sommeren efter Hugos død

Desuden fik hun udgivet bogen ”Hugo Rasmussen. Oliemalerier 1958-2005"  på Bornholms Tidendes forlag og fik arrangeret nogle få udstillinger i Tyskland (Schloss Reinbek og Kirche Daannewalde) og på Svanekegården i 2018 hvor Hugo Rasmusen ville være fyldt 80 år.

Fonden Svanekegaarden har med stor tak modtaget en donation fra familien og Fonden har i den anledning i samarbejde med familien ønsket at ære Hugo Rasmussen med en sidste udstilling af samlingen på Svanekegaarden 

Udstillingen havde fernisering 18. november 2021 kl. 15.30-17 og var i 2021 åben i perioden 19. november - 12. december. I 2022 Åbnede igen den 17. januar med mange nye værker og varede til 6. februar. og nu åbner vi den så igen i teaterfoyeren 

 

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Pris kr. 25 - dog gratis for børn og medlemmer af Svanekesgaardens Venner.