Dato og klokkeslæt

7. apr–7. maj 13.00–16.00

Bornholms Censurerede Forårsudstilling 2023

64 nye aktuelle værker

KATALOG 2023

Årets censurerede udstillingen på Svanekegaarden præsenterer 64 nye, aktuelle værker med tilknytning til Bornholm af forskellige 30 kunstnere.

Censorerne udtaler samstemmende: ”Det er det højeste kunstneriske niveau i flere år..."

Udstillingen er åben torsdag til søndag kl. 13-16 fra 7. april til 7. maj Samt Påskemandag

Foto er de 2 vinderværker

Bornholms Censurerede Forårsudstilling 2023

Fernisering og legater:

Fantastisk fremmøde: Omkring 450 mennesker gæstede alt i alt ferniseringen torsdag eftermiddag – ved velkomsttalen var der 15 min. ventetid på at komme ind og vi er på Svanekegaarden både ydmyge og stolte over den store interesse.

Høj Kvalitet: Censorerne Anne Riber, Anne Sofie Meldgaard, Bettina Køppe og Sofie Amalie Andersen og Svanekegaarden har gennem de sidste 3 år mærket en stærkt stigende interesse og kendskab til udstillingen i hele landet, og det igen skaber en høj kvalitet af værker til udstillingen, hvilket vi er dybt taknemmelige over og det tegner godt for udstillingens fremtid.

Legater:

  1. plads er Journal nr. 23025-2 Daniel O’Rourke – ”Into the light” som modtager et rejselegat på kr. 5.000

Juryen har valgt at give første pladsen til værket med titlen “Into the light” Vi ser et lille maleri som understøtter det intime og nærværende udtryk i en fortættet oplevelse. Det er fortalt og udført med en stor teknisk beherskelse af pensel strøg og kolorit.

Et genkendeligt motiv med udgangspunkt i en hverdagssituation i en nutids scene. Men der også noget mystisk. På trods af de genkendelige elementer hegn og lampe forekommer motivet at kunne udspille sig løsrevet fra tid og sted.

  1. plads er Journal nr. 23.056 Phillip Hedegaard – ”Uden Titel” som modtager et 14-dages arbejdsophold på Svanekegaarden

Juryen har valgt give andenpladsen til værket “Uden titel” Vi ser en stor glaseret stentøjskrukke, som ved første øjekast ligner noget som er fundet på havets dyb. Dog er det som ligner aflejringer, i virkeligheden, glasur påført med stor vildskab.

Selve krukkens format er imponerende. Den nutidige fortolkning af krukkens hanke fratager al funktionalitet. Formen har referencer til den klassiske græske vase. Overflade og hankenes form vidner om en personlig fortolkning.

TAK: Tak til alle kunstnere der har sendt ind, det betyder så meget for os, også til dem der ikke er kommet med, det betyder så meget for os at I vil udstillingen og selv om man ikke kom med i år, så er der en mulighed næste år

Tak til alle der har hjulpet så vi igen kunne få stablet en fantastisk udstilling på benene.

Der er åbent torsdag- søndag + påskemandag kl. 13-16 frem til og med 7. maj.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Entre 25 kr.