Dato og klokkeslæt

15. sep–29. okt 13.00–16.00

4D på stoffer

Bente Hammers stofrester

Fernisering 14. september kl. 17-18.30

En udstilling, hvor en gruppe fra kunstnerkollektivet 4D plus en gæsteudstiller viser, hvordan de har forvandlet Bente Hammers stofrester på fantasifuld vis og skabt billeder, kunsthåndværk og skulpturer.

GANG i KLUDENE.

Sådan kom vi igang: En af deltagerne i 4D fik, via sin søster, der har arbejdet hos Bente Hammer, mange poser med stofrester. I poserne var der et farvestrålende mylder af små stofrester, lagt tilside, efter Bente Hammers virksomhed. Er det noget 4D kan bruge til noget?

Nogle så straks muligheder. Stof på lærred, hvorfor ikke? De mange farver, de skinnende stoffer og de printede mønstre satte noget igang. Hvad kunne vi skabe ud af disse smukke stofrester? Vores dogme regel skulle være: Ikke tegne eller male med pensel. KUN Bente Hammers stofrester. Vi arbejdede, som vi plejer, individuelt, med en konstant evaluering og udveksling af ideer.

FRA GENBRUG til KUNST: Stofresterne fra plasticsækkene er blevet transformeret til perler, halskæder, stofblomster, fugle, en hæklet vest. En installation, et dukkehus, en kik kasse og skåle. Også en krukke er blevet bygget op.  Sidst og ikke mindst- En masse billed collager.

 

4D er et kunstner værksted på Østermarievej 4D med 24 små arbejdende pladser i et gammelt drivhus. "Vi elsker vores gamle hus, der summer af kreativitet." fortæller de deltagende kunstnere.

Anette Sonne - Annelise Mark Andersen - Doris Funder - Evelyn Noval - Helle Toft - Ingelise Køhler - Johanne Thirslund - Leif Dione Joensen - Lene Bregninge - Louise Haxthausen (gæst) - Margit Haxthausen - Ulla Højrup

 

LIDT OM TEKSTILKUNSTNEREN BENTE HAMMER

Bente Hammer startede i 1987, havde sit værksted i Nyker og har fremstillet metervis af vidunderlige stoffer. Især silke, men også hør og bommuld.

EN DYGTIG DESIGNER som igennem årtier har skabt det smukteste tøj. Alt fra kimonoer, tørklæder, jakker, kjoler i strålende farver.

En af søjlerne i den bornholmske kunstverden!

Hun har nu taget nye kunstneriske skridt og vi ser tilbage på årene med den smukke forretning i Svaneke og Værksted / forretning i Nyker.

 

Udstillingen er åben torsdag-søndag kl.13-16 fra 15. september til 29. oktober 2023

(Dog i uge 38: Kulturugen og i uge 42: Efterårsferien også åbent tirsdag-onsdag kl. 13-16)

Der er Fernisering torsdag 14. september kl. 17-18.30

Sted

Svanekegaarden

Pris

Pris kr. 30