Dato og klokkeslæt

28. februar 19.30–22.00

Eline Hellerud Åsbakk feat. Svaneborg/Kardyb/Stangness/Sørensen

Vinterjazz 2024 på Svanekegaarden

Nordisk tradition og nyskabning

Vi afslutter Vinterjazzen på Svanekegaarden (lidt forsinket) med denne helt antastiske koncert:

Svaneborg Kardyb udgav albummet Knob i 2019, hvor stemmen fra “Et Lite Øyeblikk Bare” ikke var til at komme udenom.

Vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø i det nordlige Norge skaber musik i et køligt, skandinavisk landskab. Med et ligefremt og ekspressivt univers tager hun lytteren med ud i den vilde natur, og hjem igen. Teksterne og musikken kredser om og beskriver rastløshed og melankoli, men også forårssol og optimisme.

Inspirationskilderne er salmer og folketoner fra den nordnorske landsdel, samtidig har hun en stærk forankring i det eksperimentelle og improvisatoriske fra jazzen. Eline udforsker kvaliteter og karaktertræk ved den gamle norske musiktradition, og skaber noget nyt ud fra det.

Eline har modtaget flere priser og stipender for sine kompositioner og tekster, og har blandt andet soloalbumsne Utenfor i 2015 og Av Eller På i  2019. De seneste år har de traditionelle melodier og folkemusikkens karakteristiske sangstil fået mere og mere plads i sangerindens univers, både igennem EP-udgivelsen ’Noen salmer fra nord’, hvor hun dykker ned i traditionelle salmer, samt igennem forskellige andre samarbejdsprojekter. Eline arbejder nu på sit tredje soloalbum som forventes på gaden i løbet af efteråret 2024.

Eline flankeres på turnéen her af den danske jazzduo Svaneborg Kardyb, hendes faste bassist, Christor Stangness, samt den danske trompetist Jakob Sørensen. Elines kompostioner vil danne rammen for koncerten, men der bliver også budt på fælles numre fra Svaneborg Kardyb-repetoiret. Her fusioneres Svaneborg Kardybs atmosfæriske og groovy jazz med Elines lyse nordiske kompositioner.

Der er lagt op til fantastisk aften med et af de mest spændende dansk/norske samarbejder lige nu!

Line up:

Eline Hellerud Åsbakk – Vokal

Nikolaj Svaneborg – Klaver

Christor Stangness – Kontrabas

Jonas Kardyb - Trommer

Jakob Sørensen - Trompetist

Sted

Svanekegaarden

Pris

Kr. 200 samt u/25 kr. 110 Inkl. Billetgebyr
Køb billet