Dato og klokkeslæt

15. mar–14. apr 13.00–16.00

Bornholms Censurerede Forårsudstilling 2024

60 nye aktuelle værker af 28 kunstnere

KATALOG 2024 - Åbn her

Årets censurerede udstillingen på Svanekegaarden præsenterer 60 nye, aktuelle værker med tilknytning til Bornholm af 28 forskellige kunstnere.

Anne-Louise Bachmann - Anne-Mette Markussen - Bente Bjerre - Bjarne Bech - Christina Bæk Kæmpe - Dan Roy Andersen - Daniel O'Rourke - Ditte Brøns-Frandsen - Evan Patrick Brown - Freya Sinius Kofod - Helle Møller Andersen - Joachim Marc Høst - Jonas Orloff - Karen Tovgaard - Katja Katharina Brück - Kirsten Schmidt Nielsen - Kristine Mogensen - Lasse Fischer  - Lui Jacobsen -  Maya Elin Skibsted  - Micka Nielsen - Ole Johan Grünbaum - Rabia Specht - Robin Krepakevich -  Sander Boeijink - Sidsel Brammer - Stine Godt - Tone Mygind 

(Forsidebillede: Christina Bæk Kæmpe - Hjemstavn)

Over 400 gæster besøgte Svanekegaarden torsdag 14 marts til Fernisering på Bornholms Censurerede Forårsudstilling 2024 og det blev en dejlig eftermiddag med musik med Jakob Bondo og Louis Claxton, Årets nye censor Christoffer Munch Andersen overrakte de 2 legater, og folk nød de 60 værker af de 28 udvalgte kunstnere. (Foto af gæster taget Bornholms Kunsthandel). Svanekegaarden takker ydmygt for den store interesse

De 2 legat vindere:

FREYA SINIUS KOFOD tildeles et studie- og rejselegat på 5.000 kr. af Fonden Svanekegaarden for sin video performance EROSIO

De 4 censorer, Anne Sofie Meldgaard, Anne Riber, Bettina Køppe og Christoffer Munch Andersen, begrunder valget således: I værket EROSIO, som er videoen der kan opleves i foyeren, ses først og fremmest et teknisk veludført værk. Derudover er det er det et sansebillede på forgængelighed, en slitage af jordens ressourcer heraf titlen fra ordet erosion. Vi ser referencer til bl.a. nordisk mytologi og vores tanker vandrer i forskellige retninger f.eks. med overforbrug i samfundet, forgængelighed, cykliske forløb, fortalt i panoramiske og intimt indre og ydre landskabsbilleder. Vi i censorpanelet finder værket ambitiøst og poetisk fortællende i sit billedsprog.

JONAS ORLOFF tildeles et 14-dages arbejdsophold på Svanekegaarden i 2025 af Fonden Svanekegaarden for maleriet SAUNAKLUBBEN

De 4 censorer, Anne Sofie Meldgaard, Anne Riber, Bettina Køppe og Christoffer Munch Andersen, begrunder valget således: Værket Saunaklubben er et værk som rummer gakkethed og præscision på én og samme tid. Vi ser figurationer som minder om menneskevæsener i deres form. De er sammensat af elementer fra anatomi bøger og sat sammen på ny så udtrykket og figurerne fremstår bizarre og fremmede. Den svedne kolorit er overraskende og giver mening til den humoristiske titel Saunaklubben Vi i censorpanelet finder værket originalt og særegent dragende i sin veludførthed og brug af blandede materialer

(Fotos af legatvindere Asaheim)

Censorerne og Svanekegaarden har gennem de sidste 4 år mærket en stærkt stigende interesse og kendskab til udstillingen i hele landet, og det igen skaber en høj kvalitet af værker til udstillingen, hvilket vi er dybt taknemmelige over og det tegner godt for udstillingens fremtid.

TAK: Tak til alle kunstnere der har sendt ind, det betyder så meget for Svanekegaarden, også stor tak til de der ikke kom med, det betyder så meget for os at I vil udstillingen og selv om man ikke kom med i år, så er der en mulighed næste år

Tak til alle der har hjulpet så vi igen kunne få stablet en fantastisk udstilling på benene: 

  • Censorer: Anne Sofie Meldgaard, Anne Riber, Bettina Køppe og Christoffer Munch Andersen
  • Sekretær for Censorgruppen: Hans-Michael Kofoed Hansen
  • Kurator: Gitte Helle
  • Ophæng & modtagelse: Lars Hansen
  • Katalog (kun digitalt) Jane Hamilton 
  • Musik: Jakob Bondo & Louis Claxton

Og selvfølgelig stor tak til alle de frivillige der passer udstillingen og til Anna & Ulla der laver aktivitets- kufferter og bord til børn

Udstillingen er åben tirsdag- søndag kl. 13-16 frem til 14. april

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Entre 30 kr.