Dato og klokkeslæt

29. juni 15.30–17.30

Gábor Bolla Trio

Saxofonist i verdensklasse

Gábor Bolla, er en fremtrædende jazzmusiker fra Budapest, Ungarn, som har haft en betydelig indflydelse på jazzscenen takket være hans greb om musikken og ekstraordinære saxofonfærdigheder. Jazz er den primære musikstil som han har taget til sig, og udviklet gennem sin karriere. Hans stil er påvirket af giganterne be-bop og hard-bop, som kombineres med moderne jazz, ungarsk sigøjnermusik og klassisk musik. Dog skinner be-bop-stilen virkelig igennem i musikken, hvilket giver hans arbejde en særlig flair og vitalitet.

Han begyndte sin musikalske rejse i en alder af ti, hvor han begyndte at spille klarinet, og som tolv årig vandt han førstepræmien i de nationale musikskole konkurrence i Ungarn. I 2003 begyndte han at spille saxofon, og her begyndte hans talent virkelig at skinne igennem, da han samme år som han kom til semifinalen i World Saxophone Competition på Montreux Jazz Festival. I 2004 modtog han Hans Koller Prisen som "Årets Talent" i Østrig og i 2005 vandt Bolla-kvartetten både Grand Prix og Prix du Public på Avignon Jazz Festival i Frankrig. I 2006 vandt han Hans Koller-prisen – “New York Stipendium”.

Gábor Bolla skiller sig ud som en sand mester i genren på grund af hans evne til at bevæge sig flydende gennem udfordrende akkordforløb og synkoperede rytmer. Han væver komplekse melodier og harmonier med nøjagtighed og ynde under sine optrædener, som er en overbevisende oplevelse.

Hans musik har en sjæl og en følelse af lidenskab, som giver dyb genklang hos lytterne. Talentet og musikaliteten er tydelig i de mange forskellige følelser, han er i stand til at udtrykke via sine sange.

Til denne særlige koncert inviterer han en af ​​Danmarks mest efterspurgte bassister Thomas Fonnesbæk og et af de mest spændende unge talenter på scenen, Rasmus Sørensen på klaver.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Kr. 180 samt u/25 kr. 100 Inkl. Billetgebyr
Køb billet