Mød en forfatter 2023
Så er det tid til et nyt år med forfattere, og Svanekegaarden glæder sig til at præsentere Stine Pilgaard, Knud Romer, Jon Bang Carlsen, Adrian Hughes, Benjamin Koppel og Katrine Marie Guldager. Alle har de skrevet bøger om kvinder, stærke, svage, vrede, unge, lidt ældre, søgende, bestemt og fraværende. Kom og vær med til nogle spændende eftermiddage på Svanekegaarden i litteraturens tegn
Hvornår
- Søndag 26. marts kl. 15.30: Stine Pilgaard – Meter i sekundet
- Søndag 23. april kl. 15.30: Knud Romer – Pigen og Violinen
- Søndag 21. maj kl. 15:30: Jon Bang Carlsen – Samtale med en fraværende
- Søndag 24. september kl. 15:30: Adrian Hughes – Mors dreng
- Søndag 29. oktober kl. 15:30: Benjamin Koppel – Annas sang
- Søndag 19. november kl. 15:30: Katrine Marie Guldager –Guldagers vrede kvinder – ”Birgithe med th” og andre romaner
Pris og tilmelding:
Antal arrangementer |
alm |
u.25 |
3stk. |
360 |
150 |
4 stk. |
440 |
200 |
6 stk. |
600 |
300 |
Løssalg |
150 |
75 |
Der er en lille prisstigning i år pga. den situation både forfatterne og kulturinstitutionerne befinder sig i pt. – det håber vi I vil bære over med.
Til gengæld kan man vælge frit mellem de 6 foredrag. Man kan købe 3, 4 eller 6 eftermiddage.
Tilmelding pr. mail booking@svanekegaarden.dk med navn, mail, telefonnr., antal foredrag og hvilke numre, der ønskes (1-6). Beløbet overføres via mobilepay nr. 14735 eller bankoverførsel til Nordea 0650 6505748601
Om forfatterne:
Søndag 26. marts kl. 15.30: Stine Pilgaard – Meter i sekundet
Meter i sekundet (2020) er en stærkt humoristisk, klog og kærlighedsfuld roman om en ung kvinde, der skal finde vej i højskolelivet, en verden af fællessang, økolærere og velvillige naboer, og samtidig skal finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse. En krævende øvelse for én, der bevæger sig sprudlende, buldrende bramfrit gennem tilværelsen. Stine Pilgaard har et røntgenblik for den sproglige forvirring og de misforståelser, der opstår, når mennesker kommunikerer, og relationer er i opbrud.
Stine Pilgaard (f. 1984, Aarhus) debuterede i 2012 med romanen Min mor siger, der blev præmieret af Statens Kunstfond, nomineret til DR Romanprisen og fik debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. I 2015 fulgte hun succesen op med romanen Lejlighedssange, der modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til Læsernes Bogpris (2016). Begge bøger er oversat til norsk af Erlend Loe, Min mor siger desuden til islandsk.
Søndag 23. april kl. 15.30: Knud Romer – Pigen og Violinen
Pigen i violinen er den udgivelse eftermiddagen burde handle om. Den er en gribende fortælling om en ung violinist, der fanges i en verden af ubarmhjertig disciplin og en indre længsel efter at udtrykke sin kunst. et isnende eventyr om musikkens besættelse af en ung pige. Men uanset hvad eftermiddagen ender med at handle om, så bliver den spændende, interessant og meget vedkommende.
Knud Romer er født 1960 i Nykøbing Falster, Danmark. Han er er tidligere reklamemand, og nu debattør og forfatter. Han har modtaget BG Banks Debutantpris 2006. Weekendavisens Litteraturpris, 2006. Boghandlernes Gyldne Laurbær 2007. Otto B. Lindhardt-prisen, 2015. Den gyldne Grundtvig, 2022.
Knud Romer har begået følgende bøger: Den som blinker er bange for døden. Lindhardt og Ringhof, 2006. Roman. Derefter Kort over Paradis (2018), seneste udgivelse: Pigen i violinen. Lindhardt og Ringhof, 2021. Roman.
Søndag 21. maj kl. 15:30: Jon Bang Carlsen – Samtale med en fraværende
Samtale med en fraværende er historien om et livslangt forhold mellem to elskende. Filminstruktøren Jon Bang Carlsen skriver om sit liv med den irske kvinde, som var og er hans store kærlighed. I denne tekst mødes liv og død i en fortælling om at elske og at miste. "Vi lader som om døden ikke er, indtil det er os der ikke er. Som blomster der prøver at glemme frosten".
Bogen beskriver sorgen og tabet, men fremstår frem for alt som en hyldest til kærligheden, den er et langt kærlighedsbrev til den elskede og til de steder, hvor de har levet gennem 35 år. Sydafrika, USA og det fælles hjem i Odsherred. Parallelt med bogen har Jon Bang Carlsen skabt dokumentarfilmen ”The Banality of Grief”.
Jon Bang Carlsen er født 1950, er søn af billedhugger Finn Carlsen (død 1996) og hustru malerinde Else Bøttger, født Bang (død 1985). Uddannet fra Den Danske Filmskole i 1976. Arbejdede som forfatter, instruktør, udøvende kunstner med den banebrydende danske teatergruppe "Solvognen" fra 1971 til 1978. Har udgivet poesi, essays og roman udover at skrive, styre og producere film. Er en af 10 filmskabere der modtager den livsvarige hædersydelse fra Statens Kunstfond
Søndag 24. september kl. 15:30: Adrian Hughes – Mors dreng
Adrian Hughes’ morfar, byggematadoren Thorvald Dreyer, er Frederiksbergs svar på Citizen Kane. Adrians mor voksede op som millionærbarn, men endte sit liv ensom, bitter og alkoholiseret og svinede sine egne børn til i sit afskedsbrev. For at forstå sin mor går Adrian Hughes på jagt i morfarens liv og finder forfalskede graviditeter, hemmelige adoptioner og mystiske dødsfald i glamourøse omgivelser. Det er historien om intriger, følelsesmæssig kulde, voldsomt had og kampen om en formue, der endte i en fond.
I sommeren 2021 hørte flere end 350.000 podcasten Mors afskedsbrev af Adrian Hughes. I bogen Mors dreng lægger han flere lag på historien med billeder fra familiens albums og med nye kilder.
Adrian Hughes (f. 1962) er journalist, tv- og radiovært, moderator og foredragsholder. Fra 1996 og frem har han været vært på DR2 og DR K, på programmer som Alle Tiders Historie, Smagsdommerne, Kunstquiz og Historiequizzen. Siden 2017 freelancevært og tilrettelægger på P1’s Klog på Sprog. I 2004 modtog han DR's Sprogpris.
Søndag 29. oktober kl. 15:30: Benjamin Koppel – Annas sang
Annas Sang er en dramatisk og medrivende fortælling om pligtens pris, ensomhed og krig, men også om ukueligt livsmod og altovervindende kærlighed.
Hannah vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman i 1930’ernes København. Hun drømmer om at blive musiker ligesom sine brødre, og da hun bliver optaget på konservatoriet og forelsker sig i den unge idealist Aksel, er friheden og lykken inden for rækkevidde.
Men i det jødiske miljø betyder slægten og traditionerne alt, og til den viljestærke mor Bruches sorg forkaster Hannahs brødre de kvinder, ægteskabsmægleren finder til dem. En efter en gifter de sig med danske kvinder, og mor Bruche og far Yitzhak bliver forvist til de bagerste rækker i synagogen. Nu er det kun Hannah, der kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?
Benjamin Koppel (f. 1974), saxofonist, komponist og forfatter. Udgav i 2011 sammen med coach Casper Rongsted bogen Ud af musikken - Sådan forklarer man musik for en kat, hvor han delte ud af sine erfaringer med at lære, præstere og kreere i musikkens verden.
I maj 2022 var Benjamin Koppel aktuel med sin første roman, Annas sang - en medrivende og dramatisk kvinde- og slægtshistorie om pligtens pris, ensomhed og krig, men også om ukueligt livsmod og altovervindende kærlighed. Bogen er inspireret af sande historier.
Søndag 19. november kl. 15:30: Katrine Marie Guldager –Guldagers vrede kvinder – ”Birgithe med th” og andre romaner
Birgithe med th er en veloplagt og rørende fortælling om en desperat kvinde fanget i centrum af en dybt kompliceret og helt almindelig familie. En roman om at være på krigsstien på jobbet, i familien, i supermarkedet og trafikken, men – måske! – begynde at forsone sig med både vreden, sorgen og sin egen historie
Katrine Marie Guldager (født 1966) debuterede med digtsamlingen Dagene skifter hænder i 1994. Siden har hun udgivet en lang række romaner, novellesamlinger, digtsamlinger og børnebøger. Hun er bl.a. kendt for Køge-krøniken, der skriver et kapitel til den moderne danmarkshistorie ved at følge en familie fra Køge fra Anden Verdenskrig og frem til 1980'erne. Og den anmelderroste bestseller En uskyldig familie (2017) om finansmanden Frederik, der søger lykken i udlandet efter en opvækst i en venstreorienteret sydfynsk hippiefamilie med stærke kvinder og svage mænd. I 2018 udkom Bjørnen (2018) om den vrede Vibse, og senest var hun aktuel med den autobiografiske roman Det samme og noget helt andet, der tog livtag med familien som konstruktion. I 2023 er hun aktuel med romanen Birgithe med TH.
Katrine Marie Guldagers bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget en lang række legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og livsvarige hædersydelse, Kritikerprisen og Beatriceprisen.
Mød en forfatter er støttet af