Dato og klokkeslæt

12. februar 15.30–17.30

Tobias Stavngaard Sextet

Vinterjazz på Svanekegaarden: Ung, dansk og pladeaktuel trækbasunist

Tobias Stavngaard er en københavnsk bosat basunist og komponist. Tobias er på trods af sin unge alder (23) allerede etableret som professionel musiker, hvilket ikke mindst skyldes hans stilling som basunist i Aarhus Jazz Orchestra.

Det er imidlertid med denne sekstet, at han for alvor har gjort sin debut som solist og komponist på den danske jazzscene. Tobias Stavngaard Sextet spiller original kontemporær jazzmusik med respekt for traditionen. Store dele af musikken er gennemkomponeret, men der er alligevel fin plads til improvisatoriske indslag fra gruppens habile solister.

Netop gruppens detaljerede arbejde med forholdet mellem de komponerede og improviserede elementer er det, der giver musikken dens raffinerede og gennemarbejdede udtryk. Debutudgivelsen ”Historier om dette og hint” har modtaget stor opbakning: Musikken er blevet spillet jævnligt på P8 jazz, og på Spotify har udgivelsen rundet 390.000 afspilninger!

Bandet består foruden kapelmesteren selv af trompetist Jakob Sørensen (bl.a. kåret som “Årets Nye Jazz Navn” ved DMA i 2017 og frontfigur i bandet “Bagland”) og saxofonist Aske Drasbæk (har vundet hele 5 DMA’er). Rytmegruppen holder unge talenter fra konservatoriet i Odense: Rahel Talts (klaver), William Mannerland (bas) & Mattias Nyman (trommer)

Tobias Stavngaard (Trombone / DK)
Jakob Sørensen (Trompet / DK)
Aske Drasbæk (Saxofoner / DK)
Rahel Talts (Klaver / EE)
William Mannerland (Bas / SE)
Mattias Nyman (Trommer / SE)

Sted

Svanekegaarden

Pris

Pris 160 kr. & under 25 år kr. 100 inkl. billetgebyr
Køb Billet