Dato og klokkeslæt

13. maj 15.30–17.30

Torben Westergaard’s Jazz Brazil

Special guest Helio Alves (BRA/USA)

Bassist og komponist Torben Westergaard er en alsidig herre, der med 18 cd-udgivelser i eget navn, turneer i mere end 20 lande og knap seks års ophold i jazzens mekka New York, har sat sit præg på den danske såvel som den internationale jazzscene.

Det latinamerikanske har gennem årene spillet en central rolle i hans kompositoriske virke og orkestre. Først på CD’en Brazilian Heart (1998) og siden med orkestret The Tangofied Ensemble, der har fundet sin særegne lyd i mødet mellem jazz, tango og skandinavisk melankoli.

Dette kan høres på de to DMA-nominerede albums Tangofied I (2012) og II (2014) samt afslutningen af trilogien Tangofied III (2017) – samt tillige på udgivelsen Then/Now (2021), hvor også Søren Kragh-Jacobsen med virker på nummeret ’Uro i september’ med tekst og sang.

Torben Westergaard’s Jazz Brazil 2022, er en tilbagevenden til det brasilianske og er derudover en genforening af gamle musikalske venner. På den ene side kender Torben den brasilianske pianist Helio Alves fra sin tid bosiddende i USA – samt fra turnebussen i Europa med den tysk/hollandske mundharmonikavirtuos Hendrik Meurkens. Helio har, udover at mestre sit hjemlands musik, også et indgående kendskab til jazz.

På den anden side er der saxofonist Hans Ulrik og trommeslager Jonas Johansen, der næppe behøver yderligere præsentation i det danske jazzmiljø. Begge er bekendtskaber, der rækker helt tilbage til firserne, hvor de alle var i gang med at lære at spille musik i det københavnske jazzmiljø.

Helio Alves, der er fløjet specielt ind til lejligheden, er ikke en ”hr-hvem-som-helst". Han er oprindelig fra São Paulo, men flyttede til New York i 90’erne, hvor han blev en efterspurgt ”side-man” hos bl.a. Joe Henderson, Yo-Yo Ma, Sadao Watanabe, Slide Hampton, Airto Moreira & Flora Purim, Paquito D’Rivera, Joyce og Rosa Passos – blot for at nævne nogle få! Alves har derudover udgivet flere albums i eget navn; ”Trios” (1998), “Portrait in Black & White” (2004), “It’s Clear” (2009) og senest “Musica” featuring Antonio Sanchez, Reuben Rogers, Claudio Roditi and Romero Lubambo.

Repertoiret består primært af nye kompositioner fra Torben Westergaards hånd – og mon ikke der sniger sig et par ’brasil-classics’ af Antonio Carlos Jobim ind også.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Kr. 180 inkl. billetgebyr – unge u. 25 kr. 100
Køb Billet