Dato og klokkeslæt

26. oktober 19.30–22.00

AFLYST - A night at the Young Opera

AFLYST - Frederik Paevatola Rolin med venner

Arr. forsøges gennemført i 2020

 

Baryton Frederik Paevatola Rolin,  sopran Julie MeeRa Albertsen og pianist Troels Roland byder på en aften, hvor de gennem sang med skønne stoner vil vise at opera ikke kun er for de lidt ældre.

Baryton Frederik Rolin er uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har studeret på Operaakademiet i København. Han fik sin operadebut i 2012 og har sunget partier i operaer af bl.a. Ravel (”L´enfant et les Sortileges”), Puccini (”La Boheme” og ”Madama Butterfly”) og Verdi (”La Traviata”). Det er bl.a. foregået hos Opera Frederiksberg, Guiopera, Det Kgl. Teater, Ålborg Opera Festival og Copenhagen Opera Festival. Hertil koncertaktivitet med adskillige symfoniorkestre herhjemme og i Skandinavien.

Frederik har modtaget talentprisen fra Léonie Sonnings musikfond, Hans Voigts mindepris og et rejselegat fra Statens Kunstfonds karriereprogram, Den Unge Kunstneriske Elite.

Sopranen Julie MeeRa Albertsen dimitterede i maj 2018 fra Operaakademiet i København hvor hun studerede hos Anne Margrethe Dahl. Inden da studerede Julie fra 2009-2012 på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og afsluttede sin kandidatgrad i 2014 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hvor hun studerede hos Docent Hanna Hjort.

Julie debuterede i rollen som Barbarina på Det Kongelige Teater i 2016 i Elisa Kragerups anmelderroste ‘Figaros Bryllup’.
Desuden har hun medvirket i Kasper Holtens opsætning af ‘Jægerbruden’ hvor hun sang rollen som en af brudepigerne.

I sommeren 2017 var Julie med i uropførslen af Nils Marthinsens opera ‘Darwin’ på Aarhus Sommeropera.Desuden har Julie sunget partiet som ‘Agnete’ i Agnete og Havmanden af Hilda Sehested, sopranpartiet i Mozarts Requiem, Faurés Requiem og senest Verdis Requiem.

I 2018 sang hun koncerter med Prinsens Musikkorps og Guido Paevatalu ledet af dirigent Giordano Bellincampi. Julie er endvidere året 2018s modtager af Edith Allers Mindelegat.

Pianisten Troels Roland afsluttede sin kandidateksamen i klaver fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus 2013, hvor han studerede hos Professor Anne Øland og har netop afsluttet solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Søren Rastogi og Friedrich Gürtler med fokus på akkompagnement og repetition. Han debuterede i december 2015 med bl. a. en komplet opførelse af Schuberts Winterreise med Simon Duus. Gennem sin studietid har Troels deltaget i masterclasses hos bl.a. Helmut Deutsch og Roger Vignoles. Troels har givet koncerter i Skandinavien, USA, Tyskland, Rusland og Italien; han har modtaget støtte fra bl.a. Idella-fonden og Den Böhmske Fond og er gæsterepetitør på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater.

Sted

Svanekegaardens Teatersal

Pris

Alm kr. 200 - u.25/studiekort 120 inkl. billetgebyr
Køb billet