STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

25. august 15.30–17.30

Bente Scavenius og Bo Tao Michaelis

DANMARKSBILLEDER  - Litterære landskaber og maleriske motiver

Fra slutningen af 1700-tallet og til i dag har det danske landskab været en rig inspirationskilde for kunst og litteratur. Forfattere som Adam Oehlenschläger og H. C Andersen, malere som Eckersberg og Købke har beskrevet deres land, som de oplevede det dengang, og forfatterne Merete Pryds Helle og Josephine Klougart og malere som Per Kirkeby og Allan Otte har gjort det samme med deres tids nye udtryk.

Kunsthistorikeren Bente Scavenius og forfatteren, kulturjournalisten Bo Tao Michaelis begik sidste år med Danmarksbilleder: litterære landskaber og maleriske motiver (2018) et kulturhistorisk pragtværk med flotte billeder og velvalgte litterære fund; søndag d. 25. august kl. 15.30 tager de publikum i Svanekegaarden med på en aflæsende lystvandring, et parallelløb gennem billedkunst og litteratur fra Oehlenschläger til Pryds Helle - og ordene ledsages naturligvis af billedfremvisning.

Arrangeret af Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening

 

CV Bente Scavenius f. 1942, Mag.art. i kunsthistorie, kunstkritiker og har undervist på Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Bente Scavenius er forfatter til en lang række bøger om kunsthistorie, bl.a. Se på verdenskunst i Danmark (1993) og Hammershøis København (2003). Senest har hun sammen med Bo Tao Michaelis udgivet: Bybilleder: kunstnernes og forfatternes København 2016) og Danmarksbilleder: litterære landskaber og maleriske motiver (2018) 

CV Bo Tao Michaelis, f. 1948, Cand.mag. i dansk og oldtidskundskab og mag.art. i litteraturvidenskab. Bo Tao Michaelis er anmelder af international, europæisk kriminallitteratur, amerikansk litteratur, og er skriver desuden tv-anmeldelser og kulturjournalistik om bl.a. film, maleri og tidsånd. Bo Tao Michaelis er medlem af Kritikerlaugets bestyrelse. Han har bl.a. skrevet flere bøger om Hemingway og senest – sammen med   Bente Scavenius – Bybilleder: kunstnernes og forfatternes København (2016) og Danmarksbilleder: litterære landskaber og maleriske motiver (2018).

 

 

 

Sted

Svanekegaardens Teatersal

Pris

Pris: Alm 120 kr. inkl. billetgebyr. Medl. af Svgrds. Kunst- og Kulturforening 80 kr.
Køb billet