Dato og klokkeslæt

1. december 19.30–21.30

En aften med poeterne

Peter Poulsen og Steen Kaalø

Digtere går ikke på pension. Heldigvis. Peter Poulsen har i år rundet de 80 og Steen Kaalø de 75, og de to gamle venner digter fortrøstningsfuldt videre.

Forlaget Vandkunsten markerede Sten Kaaløs 75 års dag med den nye digtsamling OKAY, og hos Lindhardt og Ringhof udkom 99 DIGTE af Peter Poulsen, udvalgt fra digterens samlede udgivelser i anledning af de 80 år.

Sten Kaalø er født i 1945 og vokset op i Valby. Han debuterede i 1969 med digtsamlingen Med hud og hår og har siden skrevet adskillige bøger og skuespil. Kaalø blev tilknyttet Studenterscenen og optrådte fra 197erne på Jomfru Ane Teatret, Gladsaxe Teater og Boldhus Teatret. Siden 1992 har han været præst ved Bovlund Frimenighed i Sønderjylland.

Sten Kaalø har boltret sig i mange genrer. Han har udgivet digte, noveller, romaner, børnebøger og salmer samt skrevet dramatik for radio, tv og teater, bl.a. ”Komedie i Grænselandet”.

Kaaløs poesi er ofte legende, munter og erotisk, men også med en undertone af alvor, når han med stor opmærksomhed glædes over for det enkle i livet, det poetiske i hverdagen, - en skrivestil, der gælder såvel hans poesi som prosaen.  Og ikke mindst i Kaaløs salmer oplever man hans kristne livsglæde.

Peter Poulsen er født 1940 i København, og siden debuten i 1966 med digtsamlingen Udskrifter, har hans forfatterskab vokset sig stort og bredt sig i stadig bevægelse gennem tidens forandringer.

Peter Poulsen har skrevet romaner, noveller, børnebøger og 27 digtsamlinger. I 2019 udkom Danseskole for bjørne, som blandt mange andre roser fik fem stjerner i Kristeligt Dagblad og inspirerede Fyens Stiftstidende til at kalde ham ”en overlegen lyriker”.

Med kærlighed, harme og ironi (også selvironi) har Poulsens præcise pen fanget et overvældende udsnit af livets utallige forbløffende sider i al deres kompleksitet.

Men Peter Poulsen har mildest talt også haft mange andre jern i ilden. Det er hans fortjeneste, at vi har et fyldigt udvalg af den uforlignelige portugisiske digter Fernando Pessoas digte på dansk. Poulsen har også oversat Charles Baudelaire, Gottfried Benn, Jorge Luis Borges og Prins Henrik. Han har fungeret som filmkonsulent og været tilknyttet det hedengangne, litterære radioprogram Alfabet.  I årene 1991 – 1997 var han formand for Danske Skønlitterære Forfattere.

Både Sten Kaalø og Peter Poulsen er gennem årene tildelt adskillige priser for deres forfatterskaber. De har begge fået Otto Gelstedprisen; Sten Kaalø har modtaget Danske Dramatikeres Hæderspris og Peter Poulsen Oversætterforbundets Ærespris.

Begge har siden 1983 (PP) og 1984 (SK) modtaget Statens Livsvarige Hædersydelse.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Sted

Svanekegaardens teatersal

Pris

Pris Kr. 100 dog 75 kr. for medl. af Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening
Køb Billet