STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

8. april 11.00–15.00

AFLYST Skriveworkshop med forfatter Ditte Steensballe

For de 9-14 årige

Skriveworkshoppen aflyses pga. COVID-19 smittefare. Men Ditte Steensballe besøger Bornholm under kulturugen med mange spændende arrangementer.

Hvor kommer ideerne fra? Hvordan kommer jeg i gang? Og kan jeg overhovedet skrive? JA!

Vi skriver ud fra billeder, sætninger og musik. Vi taler om, hvor man får sine ideer fra og hvordan man bliver inspireret. Ideer er en lusket størrelse, de kan ikke tvinges frem, men man kan gøre et forsøg. Din virkelighed er det vigtigste. Det er fra den, alt hvad du oplever, du kan hente ting at skrive om.

Du får redskaber og øvelser til at komme i gang. Vi skriver små historier i fællesskab og hver for sig. Hvis du har lyst, kan du læse det du skriver op.

Du behøver ikke at have skrevet før, det vigtigste er at du har lyst til at prøve.

Antal deltagere: Max 25 -  Aldersgruppe: 9-14 år

 

Ditte Steensballe er født i 1971 og har skrevet børnebøger, noveller, digte, roman og har gennem mange år undervist børn og voksne i skriveworkshops. Modtog i 2007 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Seneste udgivelse: Requiem for en kornmark, Forlaget Jensen & Dalgaard.

 

Phie Ambo, Violas mor: "Viola er meget glad for at gå på skrive workshop hos Ditte Steensballe fordi “hun er åben for, hvad jeg siger. Der er ikke rigtigt og forkert.” Som forælder mener jeg, det er vigtigt, at min datter har et rum, der er hendes eget, hvor hun kan udfolde sig personligt og eksperimenterende på skrift. Det er vigtigt at dette sted er helligt og helt udenfor skolesammenhæng, fordi her ikke skal præsteres eller bedømmes, men bare lyttes og udvikles. Sådan et rum tilbyder Ditte Steensballe."

Knud Romer: "Ditte Steensballe har en helt usædvanlig evne til at fange og engagere børn i sine skrivekurser, hvor de ikke kun bliver introduceret til de forskellige genrer og teknikker, men først og fremmest får tændt deres fantasi og lysten til at skrive som sådan - og det i en grad, at børnene helt af sig selv ønsker at deltage i det næste skrivekursus og bruge tid i ferien på det. Man skulle tro, at det var løgn - nu har de endelig fri fra skole, og så vil de ... skrive? Men ja, det vil de. Jeg har ikke hørt om andre end Ditte Steensballe, som formår det, og hun udklækker vores kommende forfattere i sine kurser."


Gunnar Wille, Forfatter, instruktør, billedskaber
Uddannelsesleder Emeritus på Den Danske Filmskole:
"Ditte Steensballe er, udover at være en meget anerkendt forfatter og digter, en fabelagtig formidler af viden om de kreative processer. Hun er kendt for sine skriveworkshops for børn og unge. Hun forstår at give sine elever indsigt i det at skrive og at give dem den frihed, der skal til for at de kan udfolde deres talent og nysgerrighed.
Der er mange dramaturgiske teorier og der er mange måder at bruge dem på. For professionelle forfattere er de vigtige værktøjer, når det gælder om at udvikle specifikke manuskripter, til især film og teater. Men ideudvikling skal være frigjort for teorier og strammende begrænsende lovmæssigheder. Det er svært og der er lige så mange metoder
som der er kunstnere. Og det forstår Ditte Steensballe. Hendes undervisning handler om de kreative processer, og de opgaver hun stiller de unge har netop den åbenhed i sig, som der skal til for at skabe historier og universer. Hun henter viden fra dramaturgien, dogmefilmene og virkeligheden. Hun forstår, at det er børnenes egen virkelighed som er det vigtigste. Det er der, de kan hente de virkelig fantastiske ting at skrive om.
Der er brug for rum, hvor børn og unge kan fordybe sig i skriveprocesserne, et sted hvor de kan få vejledning. Ikke fordi de nødvendigvis skal ende som forfattere, men fordi viden om kreative og skabene processer kan bruges i mange sammenhænge. Det at kunne få ideer hænger sammen med de processer. Og at udvikle den evne er værdifuldt på alle områder."

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 120 inkl. materialer