STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

24. maj 15.30–17.30

Marianna Shirinyan AFLYST/FLYTTES

Klaverkoncert

KONCERTEN AFLYSES - NY DATO FØLGER

Svanekegaarden fejrer Beethovens 250 års fødselsdag med en koncert/recital med Marianna Shirinyan hvis dynamiske og virtuose spillestil har gjort hende til en af de mest kreative og eftertragtede pianister i Europa i dag, både som solist og kammermusiker.

Programmet denne eftermiddag er:

Beethoven Bagatelle g-Moll, op. 119/1

Nielsen Humoreske-Bagatelle G-Dur, op 11/1

Beethoven Bagatelle A-Dur op.119/4

Nielsen Humoreske Bagatelle B-Dur op.11/5

Beethoven Bagatelle B-Dur, op 119/11

Jörg Widmann 11 Humoresken

Beethoven Klaviersonate nr. 31, As-Dur, op. 110

 

 

Den armensk fødte pianist Marianna Shirinyan er en af ​​de mest kreative, eftertragtede solister og kammermusikere. Hun er hyppig gæst på en række internationale festivaler, bl.a. Schleswig-Holstein Musikfestival, Schwetzinger Festspiele, MDR Sommermusikfestival, Festspillene i Bergen, samt Stavanger, Risør, Oxford International Chamber Music Festivals a.o.

Hun har fået et ry for at være en af ​​sin generations førende pianister gennem solo optrædener med orkestre som DR-Symfoniorkestret, Oslo, Helsinki og Københavns Filharmoniske Orkestre Tapiola Sinfonietta, Göteborg og Norrköping Symfoniorkester i Sverige samt Odense, Århus og Sydjyllands Symfoniorkester i Danmark. I sæsonen 2013/14 var Marianna “artist in residence” ved Odense Symfoniorkester.

Siden 2015 har Marianna været professor ved musikkonservatoriet i Oslo.

Forbundet af danske musikkritikere tildelte Marianna Shirinyan deres årlige præmie i 2009. I 2010 modtog hun DRs P2-kulturpris for hendes bidrag til det musikalske og kunstneriske liv i Danmark. Hun er tillige “Steinway Artist”.

I 2014 var Marianna Shirinyan jurymedlem ved to vigtige internationale klaverkonkurrencer, ARD Music Competition i München og Edvard Grieg International klaverkonkurrence i Bergen / Norge. I 2016 vendte hun tilbage til Grieg-konkurrencen som jurymedlem.

I 2018 overtager Marianan Shirinyan den kunstneriske ledelse af Oremandsgaard Kammermusikfest i Danmark. I årene 2016/17 var Marianna kunstnerisk leder af Fejø Kammers musikfestival.

Marianna blev født i Yerevan, Armenien. Hun begyndte sine musikalske studier i en alder af syv, da hun deltog i Tchaikovsky musikskolen i hendes hjemby under ledelse af Margarita Hakobian. I 1997 fortsatte hun med Igor Javrian på Komitas Music Conservatory i Jerevan. Marianna afsluttede sine studier på Musikhochschule Lübeck med Konrad Elser i 2007.

Foto: Nikolaj Lund

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 190 og unge u. 25/studerende kr. 150 inkl. billetgebyr
Køb billet