Dato og klokkeslæt

3. juli 15.30–17.30

Johan Bridger & Bjarke Mogensen duo

Accordeon & Percussion

To af verdens fremtrædende virtuoser på deres felt tørner sammen i en musikalsk fusion af klange og instrumenter  på Svanekegaarden.

Tag med på en rejse af musikalske klanglige sammensmeltninger hvor accordeonets orkestrale lyd møder de uendelige varianter af eksotiske slagtøjsinstrumenter. Hør blandt andet hvor overraskende naturligt Satie og Debussy kan lyde for denne usædvanlige kombination i kraft af komponistens stærke inspiration fra indonesiske gamelan musik samt den umiskendelige lyd fra de franske gader og stræder der strømmer ud af accordeonets bælg. ‘Duell’ er desuden titlen på 100års jubilaren Torbjörn I. Lundquists værk for denne helt særlige konstellation. En moderne klassiker for denne utraditionelle og farverige besætning.

Musik af Claude Debussy, Astor Piazzolla, Torbjörn I. Lundquist, Bo Holten, Lil Lacy m.fl.

 

Bjarke Mogensen har, siden han som 13-årig debuterede som solist med München Symfonikerne, markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Han debuterede i 2012 fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse og har siden været tilknyttet samme sted som underviser i accordeon og kammermusik. Sideløbende har han en omfattende karriere som solist og kammermusiker på internationalt plan. Hans unikke beherskelse af instrumentet har bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland og Carnegie Hall i New York. Bjarke Mogensen har medvirket til at ligestille accordeon'et med de etablerede klassiske instrumenter, hvilket blev understreget, da han modtog 1. prisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister.

 

Johan Bridger, stammer fra Sverige og er uddannet dels fra Malmö Academy of Music og dels fra Northwestern University i Chicago. Johan Bridger har vundet en lang række internationale priser og optrådt på store scener verden over. Her kan bl.a. nævnes La Biennale de Venezia, Wigmore Hall og Carnegie Hall. Med sit virtuose spil mestrer han et omfattende repertoire fra J.S. Bach til ny musik. Til daglig er Johan leder af slagtøjsundervisningen på hele 3 konservatorier i hhv. Odense, Malmø og Helsingborg og er jævnligt inviteret til at give masterclass' i hele verden. Johan Bridger modtog i 2004 Den Svenske Solistpris med motivationen “for hans stærkt personlige udtryk, brilliante tekniske overskud og overvældende scene udstråling.”

Sted

Svanekegaarden

Pris

Alm Kr. 180,- og u.25/studerende kr 100,- inkl. billetgebyr
Køb Billet