STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

5. juli 15.30–17.30

Kottos

A Serious Case Of “Once Heard, Never Forgotten”

Gennem et par år har Svanekegaarden forsøgt at få Kottos til Svaneke og endelig passede det hele sammen, og vi glæder os til at byde kvartetten velkommen:

KOTTOS er som bekendt navnet på den særdeles originale, klassiske kvartet, bestående af fire af den danske eksperimenterende musikscenes mest prisvindende musikere: Josefine Opsahl – cello, Pernille Petersen – blokfløjte, Bjarke Mogensen – akkordeon og Mikkel Egelund Nielsen – guitar.

Kvartettens fire, eventyrligt dygtige musikere har fundet sammen i en fælles passion for det virtuose, det skæve og for den oprindelige folkemusik. Men kvartettens musik er ikke traditionel. Man kunne kalde det musik fra et land, der aldrig har eksisteret. Og at to af dem er bornholmere gør bestemt heller ikke noget.

Kombinationen af instrumenter i KOTTOS er utraditionel og nyskabende: Fløjter i alle størrelser. Fra den dybeste kontrabas til den højeste sopranino. En 17 kg russisk/Italiensk akkordeon giver kraft og fylde med sin nærmest symfoniske lyd. Celloen danner bund i ensemblet og farver lydbilledet med alternative spilleteknikker fra avantgardemusikken og den nordiske folkemusiktradition, mens en fabelagtig guitar tilføjer eksotisk duft med sit flamencoprægede temperament.

KOTTOS opfører både sine egne kompositioner og samarbejder med nogle af tidens fremtrædende danske komponister, der skriver helt nye værker til kvartetten. KOTTOS arbejder desuden tæt sammen med kammerkoret Musica Ficta, hvilket resulterede i en nytænkt udgave af Händels Messias, som fik 5 hjerter i Politiken. Derudover er der musik af de græske mestre som Theodorakis, Hadzidakis og Tsitsanis, bornholmsk melankoli og avancerede bulgarske rytmer.

I juni 2016 udgav KOTTOS sit debutalbum. Udgivelsen vandt sensationelt P2s Lytterpris 2017 med 66 procent af stemmerne i et felt med nominerede som Berliner Filharmonikerne og DR Symfoniorkesteret. I 2019 - 2020 er KOTTOS blevet hædret med udnævnelsen til en af 10 talenter i Statens Kunstfonds karriereprogram “Den Unge Kunstneriske Elite”.

“Med Kottos bliver man taget ud på en rejse på den spejlblanke Østersø, sendt af sted med fiskekutterens tuden…
- Man bliver budt op til arabisk mavedans, før man som en øgle kryber sig sammen på jagt, alt sammen inden kutteren
rammer Bornholm og dens toner. Kottos skaber et univers af energiske og livlige folketoner.”
- DR P2 i forbindelse med P2 lytterprisen 2017.

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Alm Kr. 180,- og u.25/studerende kr 100,- inkl. billetgebyr
Køb billet