STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

16. august 19.30–21.30

Toke Møldrup, Jakob Kullberg og Fillip Strauch

Åbnings Koncert Cello Masterclass 2020

Program:

Sylvius Leopold Weiss: Suite for cello solo i G-mol, "L'Infidelle" (Arr. Mangor/Møldrup)
(1687-1750) Entrée
Courante
Sarabande
Menuet
Muzette
Paysanne

Marin Marais: La Folia (arr. Toke Møldrup)
(1656 -1728)

Toke Møldrup, 5-strenget cello

-Pause-

Franz Schubert (1797-1828): Sonate i a-mol, "Arpeggione", D. 821
- I. Allegro moderato
- II. Adagio
- III. Allegretto

Eivind Buene (f. 1973): Three Songs - plus one (after Gustav Mahler)
- Blue Eyes
- Welt

Tobias Hume (1569-1645): fra The First Part of Ayres:
- The New Cut

Eivind Buene (f. 1973): Three Songs - plus one (after Gustav Mahler)
- Beautiful Day
- Dead of Night

Tobias Hume (1569-1645): fra The First Part of Ayres:
- Love's Farewell

Jakob Kullberg, cello & Jakob Bangsø, guitar

 

Dette års undervisere på Svanekegaarden International Cello Masterclass, adjunkt på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium Toke Møldrup og professor på Royal College of Music London, Jakob Kullberg, kan til koncerten høres i et blandet festivalprogram med kendte celloklassikere og i spændende nye arrangementer af fantastisk musik for 5-strenget cello. 

Toke Møldrup har arrangeret værker af Weiss og Marais

Lutisten Sylvius Leopold Weiss er født samme år som Johan Sebastian Bach, og de to personligheder kendte hinanden godt. Bachs cellosuiter hører man ofte til koncerter, men komponisterne og musikerne på Bachs tid var uhyre produktive, og kvaliteten af værkerne, de skrev,  generelt høj. Weiss skrev for eksempel ikke mindre end 51 suiter for lut. Han var en kendt virtuos på sin tid, og historikere påpeger, at han inspirerede Bach til at skrive for sit instrument - det blev til i alt 5 fantastiske lutsuiter. Til koncerten vil man kunne høre Weiss’ suite “L’infidelle” (den Utro) arrangeret for 5-strenget cello af Toke Møldrup. Utroskabet skal i denne sammenhæng forstås sådan, at det musikalske materiale i suiten bevidst prøver at undslippe sit franske ophav - her hører man vovede dissonanser og melodier, der leger med et næsen arabisk klingende udtryk.

Marais’ La Folia, er et af franskmandens mest kendte værker. Det kendte folketema “La Folia” - som alle mennesker har hørt på et tidspunkt - varieres i fuld udstrækning over et nærmest trance-agtigt forløb på 20 minutter. Værket er oprindelig tænkt for 6-strenget gambe med akkompagnerende Basso Continuo (en kombination af for eksempel lut, orgel, cembalo, gambe), men kan til koncerten høres i en kortere men dog slagkraftig  version for solo 5-strenget cello, hvor basso continuo-funktionen er skrevet sammen i solostemmen.

Jakob Kullberg og  Jakob Bangsø i populære værker for cello og guitar

Franz Schuberts sonate for Arpeggione spilles stort  set aldrig for arpeggione, for hvem spiller arpeggione? Instrumentet er gået så meget af mode at det er svært at opdrive en arpeggionist! Heldigvis klinger det fantastisk for cello og guitar, og værket er blevet et af musikhistoriens helt uundgåelige hits. Balancen i Schuberts musik mellem det tungsindige og håbefuldt legende er her helt nærværende.

Til sidst i programmet spiller Jakob Kullberg den norske komponist Eivind Buenes 3 sange + 1 og 2 af Thomas Humes .

Sted

Svanekegaardens Teatersal

Pris

DKK 100,- Inkl Billetgebyr