STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

19. august 19.30–22.30

En aften med Morten Zeuthen

Koncert oog foredrag - en del af Cello Masterclass 2020

Kl 19:30

1: Poul Ruders ( 1948 - ): “Bravour Studien” 

Variations on the French Renaissance chancon L’Homme Armé

  I Ouverture

II Recitative

III Serenade 1

IV Potpourri

V Etude

VI Intermezzo

VII Fantasia

VIII Serenade 2

IX Finale: Variation Classique

 

2: Mark Summers (1958-): 

Kalimba, 2005, 

Julie-O, 1988

 

3: Sergei Rachmaninov, (1873-1943): Andante fra cellosonate op. 19

Klaver: Filip Strauch  

 

Pause

 

Kl. 20:30

Præsentation af bogen om øvestrategi “Close the Door behind you”

Bogen er ikke kun relevant for klassiske musikere, den foreslår en måde at inddele det personlige arbejde, forud for vigtige præstationer. 

Organisationen Talent.dk har i maj fået bogen præsenteret på et meget velbesøgt helaftensmøde, fortrinsvist for toptrænere indenfor sportens verden….

 

Morten Zeuthen, cello, indtager en central stilling blandt Danmarks strygere

Som solist har han optrådt med alle danske symfoniorkestre, optræder ofte helt solo og har en omfattende duo-virksomhed med pianisten Amalie Malling. Sammen har de optrådt i Carnegie Hall, New York, Wigmore Hall, London og Casals Hall i Tokyo. Han har indspillet talrige cd’er, hans indspilning af Bachs solosuiter blev i 1994 hædret med en dansk Grammy som ”Årets Klassiske Udgivelse” og blev i 2006 blev samme indspilning af det japanske ”Suzuki Classical Reviews” udnævnt til den allerbedste i sammenligning med 110 i tilgængelige indspilninger. Hans cd ”L’Homme Armé” med ny dansk solomusik blev ligeledes i 2006 hædret som ”Årets Klassiske Soloudgivelse”. Har blandt modtaget andet Dansk Musikerforbunds Hæderspris.

Som kammermusiker var Morten Zeuthen fra 1976 til 2000 medlem af den legendariske strygekvartet Kontra Kvartetten, som har turneret overalt i Europa i Japan og i USA, i en periode som Den danske Stats Repræsentationsensemble. Kvartetten indspillede samlede strygekvartetter af de vigtigste danske komponister, mere end 30 cd’er. Kvartetten modtog musiktidsskriftet ”The Grammophone’s udmærkelse ”Record of the Year” blev nomineret to gange til Nordisk Råds Musikpris, modtog særprisen for Årets ny musik udgivelse ved MIDEM festivalen i Cannes m. m.

Som professor i cello på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har Morten Zeuthen fra sin ansættelse i 1996 ledet et frodigt internationalt sammensat cellomiljø. Hans elever har vundet mange priser og positioner. Herunder har hans studerende nu - for tredie gang i træk vundet første prisen ved Den Danske Strygerkonkurrence. Se i øvrigt resultater under fanebladet Masterclasses og Jury. Han er selv uddannet af Paul Tortelier og Asger Lund Christiansen, med kortere studieophold hos Mstislav Rostropovitsj og Arto Noras.

Som 1. cellokoncertmester i Radiosymfoniorkestret fra 1978 til 1997 har han turneret over det meste af verden og samarbejdet med nogle af verdens største dirigenter og solister.

Morten Zeuthen spiller på en Giuseppe Rocca cello fra 1845.

Sted

Svanekegaardens Teatersal

Pris

DKK 100 inkl. billetgebyr