STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

14. september 16.00–18.00

Anna Grue – En dansk krimidronning

Bornholms Litteraturfestival 2020

Hun er en af Danmarks mest læste krimiforfattere. Hun startede dog karrieren et andet sted, hvor hun blev uddannet fra Skolen for Brugskunst på linjen for tegning og grafik. Herefter var hun layouter på Bo Bedre, tekstforfatter på Christianshavns Reklamebureau, redaktionssekretær og forsideredaktør på B.T., chefredaktør på musikbladet Mix og efterfølgende chef på magasinerne Forældre & Børn, Bazar og Ugebladet Søndag. Men – i 2005 debuterede hun med romanen Noget for noget og i 2006 blev Anna Grue forfatter på fuld tid. I 2010 udgav hun Den skaldede detektiv, som senere blev inspirationskilde til TV-2 Charlies populære krimiserie Sommerdahl med Peter Mygind i hovedrollen. I 2012 udkom novellesamlingen De andre og krimien Et Spørgsmål om Penge. Siden fulgte Sidste Forestilling, Italiensvej, I lige linje og De voksnes rækker. Endelig udkom her i 2020 Mysteriet i Genbrugsen på forlaget Lindhardt og Ringhof.

 

I et almindeligt år flytter Litteraturfestivalen rundt med bydagene - men på grund af Corona situationen og de dermed følgende retningslinjer for at minske risikoen for smitte, har vi fået lov til at være stationære i år.
Vi skylder Bornholms Højskole stor tak for at tage imod festivalen med åbne arme.

Sted

Bornholms Højskole, Almindingsvej 35, 3720 Aakirkeby

Pris

Entre: 70,- inkl. billetgebyr – kulturbadge påkrævet - partoutkort kr. 420,- inkl. billetgebyr
Køb billet