Dato og klokkeslæt

13. juni 19.30–22.00

Mellemblond – Solregn

Stor dansk rockpoet går akustisk!

En rockkunstner med noget på hjerte og et sprog at have det i”. Akustisk koncert med både nyskrevne sange og akustiske versioner af sange fra tidligere plader som viser en ny side af Mellemblond med et akustisk univers hvor Kristoffer Munck Mortensens roste tekster træder endnu klarere frem.

To år efter det succesfulde album Guldlokzonen vender Mellemblond tilbage med den akustiske plade Solregn. De første to singler, Hvor er magien og I mit stille sind, har fundet vej til Spotify’s playlister og manden bag Mellemblond, Kristoffer Munck Mortensen, har været i radioen og spille sangene live. Pladen er blevet til i en tid med lockdown, eftertænksomhed og social afstand og rummer et samarbejde med Kira Skov. Det er blevet til i samarbejde med jazzmusikeren Nils Bo Davidsen, der med undtagelse af et par sange, spiller kontrabas og cello på pladen.

***** Gaffa: Mellemblond alias sanger og sangskriver Kristoffer Munck Mortensen har som rigtig mange andre siddet under coronaens nedlukning og tænkt sit. Og vi kan med garanti forvente en regn af album, der tager udgangspunkt i den tilstand, som vi har lært at kalde corona.

Om hele processen med at skrive, arrangere og fortolke på ny, siger KMM: 
“Det var spændende og sjovt at fortolke sine egne sange på ny og give folk mulighed for at høre dem med friske ører også. F.eks. er sangen Mørkt stof gået fra at være et bragende rocknummer til at blive en stille bluesballade. Og P6-hittet Vinterskæbner fra Guldlokzonen er blevet til en folkagtig fingerspilssang. Jeg havde den store Johnny Cash’s akustiske plader og englands sarte geni Nick Drake som pejlemærker undervejs. Og ude i horisonten lurede den brasilianske mester Touquinho. De nye sange har jeg arrangeret sammen med Nils Bo Davidsen og jeg synes, at vi
har fundet et udtryk sammen, der er vores eget“

“ Jeg ville gerne lave en duet med en sangerinde og det var oplagt at spørge Kira, som jeg har været fan af længe. Hun synger med en sublim indlevelse og det var rørende at høre min tekst sunget af hende. Sangen handler om, at vi alle kan være i vildrede, men at vi også godt kan finde vej gennem sværere tider, når vi tror på og passer på hinanden.“ Samarbejdet kom i stand under forårets lockdown, og de to sangere kunne derfor ikke mødes for at indspille, men har leveret deres vokaler fra hver deres hjemmestudie.

Stor dansk rockpoet
Kira Skov havde ingen betænkeligheder om at samarbejde med KMM og siger om sangskriveren der kan noget særligt med det danske sprog: “Kristoffer er en af vore store danske rockpoeter, og når han synger, lytter man virkelig efter.”
Det er et udsagn, som mange danske musikredaktioner har nikket genkendende til ved tidligere Mellemblond-udgivelser. Eksemplarisk formuleret af Weekendavisens anmelder Klaus Lynggaard, der ved udgivelsen af Guldlokzonen beskrev KMM som ’en rockkunstner med noget på hjerte og et sprog at have det i”.  Gennem tiden er det også blevet til 5 Steppeulvsnomineringer og især pladen Lysvågen har markeret sig som en nyklassiker indenfor dansksproget musik og sangskrivning. Sangen Et øje har siden udgivelsen i 2013 været i fast rotation på DR og nu kommer den så i en akustisk udgave. Solregn er det perfekte soundtrack, til en usikker tid der kalder på refleksion, håb og hensyntagen
til hinanden.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Pris kr. 170 inkl. billetgebyr
Køb billet