Dato og klokkeslæt

18. oktober 19.30–22.00

Trio Vitruvi

En aften med Schubert

Det er syv otteus. Dennes sans for proportioner, skønhed, struktur og forholdet mellem mennesket og naturen er en tilbagevendende inspiration for trioen. Kort tid efter grundlæggelsen høstede trioen den første succes ved Meckelnburg-Vorpommern festivalen. Året efter, i 2014, vandt Trio Vitruvi førstepriser i såvel DRs Kammermusikkonkurrence som Jurmala International Chamber Music Competition i Letland.

2018 var fyldt med vigtige milepæle i Trio Vitruvis karriere. Januar bød på trioens tredje besøg i Londons Wigmore Hall. I april 2018 debuterede trioen foran en propfuld koncertsal fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse for ensembler, og allerede dagen efter fløj de tre unge musikere til New York. Højdepunktet i trioens først USA-turné var koncerten i Weill Recital Hall at Carnegie. Også her var der fuldt hus, og der var stående bifald ved koncertens afslutning. Efterfølgende har der været en lang række formidable anmeldelser – både af koncerten og af Trio Vitruvis debut-CD: Schuberts Es-dur Klavertrio og Notturno, der udkom på den fornemme amerikanske label, Bridge Records, samme dag som Carnegie-koncerten. 

2018 var også året hvor Trio Vitruvi stiftede Kammerballetten hvor trioen præsenterer kammermusik og nykoreograferet ballet, i samarbejde med en række dansere og koreografer i verdensklasse. Kammerballetten  står for en intim og intens oplevelse mellem dansere, musikere og publikum.

Siden er det gået slag i slag for Trio Vitruvi, der foruden en meget lang række koncerter i danske musikforeninger og ved festivaler også har turneret i Tyskland, Østrig, Rusland, Frankrig, Belgien, Portugal, UK, Kina og som tidligere nævnt nu også USA.

I 2019 gik turen atter til KIna, og Trio Vitruvi fortsætter samarbejdet med Bridge Records med indspilninger af Sjostakovitj’ klavertrioer og de resterende Schubert-trioer.

Trio Vitruvi har oppebåret Kulturstyrelsens prestigefulde toårige legat ”Den Unge Elite” 2017-18, og i disse år støttes en række af trioens projekter af en generøs donation fra Augustinus Fonden, som desuden velvilligst udlåner fremragende mesterinstrumenter til de to strygere: en Joannes Franciscus Pressenda/Q. Raphael-violin (Torino 1837) og en Giovanni Battista Ruggeri-cello (Cremona 1700).

Ind imellem har den travlt optagede trio nået at besøge Bornholm et stort antal gange og alle gange med stor succes.

Sted

Svanekegaardens Teatersal

Pris

DKK 180 inkl. billetgebyr