Dato og klokkeslæt

18. oktober 19.30–22.00

Trio Vitruvi

En aften med Schubert, Brahms, Martin og Saint-saës

Aftenens program: 

Camille Saint-saës: Introduction & Rondo Capriosso 

Sune Martin: Matrikel 64  

Franz Schubert: Nocturne i Es-dur

Pause

Johannes Brahms: Klaverkvartet i c-mol No. 3

Med sig i 2021 har trioen Marie Louise Broholt Jensen, bratsch fra den internationalt prisvindende Nightingale String Quartet

 

Hvert år har været  fyldt med vigtige milepæle for Trio Vitruvis karriere. 2018 Januar bød på trioens tredje besøg i Londons Wigmore Hall. I april 2018 debuterede trioen foran en propfuld koncertsal fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse for ensembler, og allerede dagen efter fløj de tre unge musikere til New York. Højdepunktet i trioens først USA-turné var koncerten i Weill Recital Hall at Carnegie. Også her var der fuldt hus, og der var stående bifald ved koncertens afslutning. Efterfølgende har der været en lang række formidable anmeldelser – både af koncerten og af Trio Vitruvis debut-CD: Schuberts Es-dur Klavertrio og Notturno, der udkom på den fornemme amerikanske label, Bridge Records, samme dag som Carnegie-koncerten. 

2018 var også året hvor Trio Vitruvi stiftede Kammerballetten hvor trioen præsenterer kammermusik og nykoreograferet ballet, i samarbejde med en række dansere og koreografer i verdensklasse. Kammerballetten  står for en intim og intens oplevelse mellem dansere, musikere og publikum.

Siden er det gået slag i slag for Trio Vitruvi, der foruden en meget lang række koncerter i danske musikforeninger og ved festivaler også har turneret i Tyskland, Østrig, Rusland, Frankrig, Belgien, Portugal, UK, Kina og som tidligere nævnt nu også USA.

I 2019 gik turen atter til KIna, og Trio Vitruvi fortsætter samarbejdet med Bridge Records med indspilninger af Sjostakovitj’ klavertrioer og de resterende Schubert-trioer.

Trio Vitruvi har oppebåret Kulturstyrelsens prestigefulde toårige legat ”Den Unge Elite” 2017-18, og i disse år støttes en række af trioens projekter af en generøs donation fra Augustinus Fonden, som desuden velvilligst udlåner fremragende mesterinstrumenter til de to strygere: en Joannes Franciscus Pressenda/Q. Raphael-violin (Torino 1837) og en Giovanni Battista Ruggeri-cello (Cremona 1700).

I 2020-2021 under nedlukningen nåede trioen også lige at blive fædre til 3 skønne sønner

Ind imellem har den travlt optagede trio nået at besøge Bornholm et stort antal gange og alle gange med stor succes.

Sted

Svanekegaardens Teatersal

Pris

DKK 180 inkl. billetgebyr
Køb billet