Dato og klokkeslæt

6. juni 15.30–17.30

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Margrete I (2020)

Flyttet fra 17. Januar pga Covid-19 restriktioner AFLYST 11. APRIL - NY DATO 6. juni

Evt refusion af billetter sker ved at sende en mail til Booking@svanekegaarden.dk med angivelse af konto nummer, navn og antal billetter. Bemærk at pga hjemsendelse svarer Svanekegaardens kontor KUN fredage.
Billetterne kan IKKE refunderes via Ticketmaster

 

Et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971.
Hun har udgivet ti romaner og fire digtsamlinger, bl.a. de prisbelønnede bøger om Hildegard af Bingen, det
anmelderroste tobindsværk Hvad man ikke ved og Hvis sandheden skal frem den historisk roman
Dronningen af Saba & Kong Salomon; hun modtog Politikens Litteraturpris for Sorgens grundstof (2017). og
har senest udgivet Margrethe I. Marstrand-Jørgensens romaner er oversat til flere sprog.

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Pris kr. 100 dog kr.75 for medl. af SKK
KØB BILLETTER