Dato og klokkeslæt

20. november 15.30–17.30

MØF 6 af 6 Geeti Amiri

Mosaik (2022)

Mønsterbryder, systemkritiker og markant meningsdanner er nogle af titlerne, der følger i hælene på Geeti Amiri (1989), når hun markerer sig i samfundsdebatten. Hun har igennem de sidste par år markeret sig i den offentlige debats betændte emnefelt, der gælder integration, ligestilling og religion og blevet gjort til skydeskive for kritiske røster fra det politiske højre og venstre, i minoritetsmiljøerne og ude i majoritetssamfundet. Geeti Amiri evner at kvalificere den demokratiske debat med argumentets kraft, hvilket hun i 2020 vandt Hørups Debatpris for. Geeti begyndte at skrive Mosaik, da hun stod på tærsklen til et nyt kapitel af sit liv.

I flere år forinden havde hun gjort brug af sin personlige historie til at sætte fokus på den nydanske kvindekamp, men efter udgivelsen af Glansbilleder, som handlede om hendes egen kamp for at finde balancen mellem frihed og familie, blev hun nysgerrig på, hvordan det står til i dagens Danmark for de mange kvinder og mænd, der ikke nødvendigvis tager turen forbi et krisecenter, eller bryder lydmuren med historier om at gøre op med social kontrol og æresrelateret vold. Dem der selv skal finde en identitet mellem to verdener uden et markant oprør. Med andre ord, hvordan finder man sig selv mellem to verdener, når tilhørsforholdet både kan opleves berigende, men også splittende. For at skrive romanen har Geeti derfor været nødt til at lægge sine egne holdninger til side og være imødekommende for, at identitet kan skabes på andre måder, end den, som politikere og meningsdannere, fremstiller som opskriften på danskhed.

Mød en forfatter er støttet af   

 

Tilmelding:

Pr mail til booking@svanekegaarden.dk og overførsel til konto nummer Nordea 0650 6505 748 601 eller Mobile Pay 14735 begge dele med tekst MØF/dit navn

Efterårsrækken 2022 koster 275 kr. (125 kr. for studerende og u. 25).

Løssalg kr. 120,- samt kr. 50,- for studerende og u. 25.

 

Foto Simone Lilmoes

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Efterårsrækken 2022 koster 275 kr. (125 kr. for studerende og u. 25). Løssalg kr. 120,- samt kr. 50,- for studerende og u. 25.
Køb Billet