Dato og klokkeslæt

20. februar 15.30–17.30

Chris Minh Doky Trio

New Nordic Jazz

For første gang siden nedlukningen i 2019 tager Chris Minh Doky endeligt på turne igen. Med ny musik og en ny trio glæder den kendte bassist og internationale jazzstjerne sig enormt til igen at dele sin musik med publikum.

“Jeg elsker at spille bas, skabe og dele musik. Att kunne gøre det så mange steder i verdenen, er et kæmpe privilegie. Men at spille i mit hjemland - live - foran et dansk publikum, er dog noget af det bedste jeg ved. Efter denne lange nedlukninger med et utal af aflyste turneer, er jeg nu ved at sprænges af glæde over igen, at skulle ud på turne!"

Med hele 20 koncerter i Danmark kommer Chris Minh Doky rundt i hele landet. Denne turne bliver dog desværre også den eneste chance for at opleve bassistens velkendte melodiske og varme tone på dansk grund, i 2022. Efter Danmarksturneen er kalenderen nemlig fyldt op resten af året med koncerter i Europa, USA og Asien med netop det program som debuteres på denne Danmarksturne.

Gå ikke glip af den eneste chance i 2022 for en jazzoplevelse af de helt store med Danmarks internationale jazzstjerne og hans trio.

Chris Minh Doky - kontrabas
Poul Reimann - piano og keyboards
Jonas Johansen - trommer og percussion.


Chris Minh Doky er født i Danmark af en dansk mor og Vietnamesisk far. Som 18 årig flyttede han til New York hvor han hurtigt blev en del af den unge scene. Som 21 årig blev han opdaget af Mike Stern og gik fra at spille på gaden og små klubber til at turnere internationalt og tilbudt plade- og sponsorkontrakter mv. Sidenhen kom han også med hos andre legendariske artister og deres orkestre; Michael Brecker, David Sanborn, Randy Brecker, Ryuichi Sakamoto, Lalah Hathaway, Brecker Brothers, Jeff Tain Watts, Michele Camilo, Trilok Gurtu, Birelie Lagrene mv. Sammen med sin bror Niels Lan Doky, udgave de to albums under navnet “Doky Brothers” i hhv 1995 og 1996. Som solist fik han i 1998 sit internationale gennembrud med Blue Note albummet “Minh”, samme år som han producerede og indspillede Sanne Salomonsens “In a New York Minute”. Siden 2010 har Chris Minh Doky koncentreret sig om sine to orkestre; New Nordic Jazz og The Nomads. Sideløbende er han ofte blevet tilbud kompositions-/producer-/dirigentopgaver fra Københavns Domkirke, Den Kongelige Ballet, spillefilm mv. Chris Minh Doky har medvirket på over 200 indspilninger, udgivet 17 albums under eget navn samt udgivet to bøger. Sammen med Yamaha udviklede Chris Minh Doky i 2000 en bas som i dag er udkommet i 5 versioner over hele verdenen. Chris Minh Doky er flere gange i diverse musik og basmagasiner blevet stemt ind som værende blandt verdens 10 bedste bassister. Han har været nomineret til Amerikanske Grammy’s og blev i 2010 udnævnt til Ridder af Dannebrog.

Foto Camilla Winther

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 220 inkl. billetgebyr
Køb Billet