Dato og klokkeslæt

10. april 15.00–17.00

Otooto

Nyt Dansk Ungt Jazz

Det nye danske band OTOOTO er i fuld sving med at lave nyskabende jazz, som skal vise sig at skabe et ukendt, spændende og drømmende univers. Musikken serveres af nogle af Danmarks aller bedste unge jazzløver, der formår at kombinere følsomme og finurlige melodier med rytmer fra nord til syd: Ung moderne, elektrisk jazz med elementer af neosoul, R&B og latinamerikanske rytmer.

de to talenter Jonas Due og Oilly Wallace, som allerede hver for sig har skabt sig et navn på jazzscenen herhjemme. Begge brænder for jazzens rødder, og siden 2019 har parret arbejdet sammen for finde frem til en helt særlig OTOOTO lyd. Og nu er den her.

I 2020 udgav kvintetten 3 singler, der på hver deres måde byder på paralleller fra bebop til neosoul, og som flittigt er blevet spillet på de landsdækkende radiokanaler. Dette forår udkommer så det første album Lemon/Lemon på April Records.

I gruppen befinder sig desuden modtager af Erik Moseholm prisen Calle Brickman svævende på sit Juno 106. Rytmesektionen består af makkerparret Andreas Svendsen og Matthias Petri med deres kreative og tætte sammenspil i gennem flere år. Værsgo - en jazzaften, der bare brøler SPOT ON.

Deres første Single “Bulk/No Compass” byder på paralleler fra bebob jazzen til den nyere neo soul. Med den har Due og Wallace skabt en single som reflekterer tidsånden uden at gå på kompromis med jazzmusikkens traditionelle lyd, udtryk og identitet. Netop denne kombination mellem nutid og fortid er fremtid.

OTOOTO spillede første gang sammen som band i april 2020 som en del af den virtuelle Coronafestival i København, og har siden optrådt live flere gange. Med en rytmegruppe bestående af Calle Brickman svævende på Juno 106, Andreas Svendsen bag trommerne og Matthias Petri på bas opstår der en synergi af neo soul og jazz som drager både unge og ældre lyttere ind i deres musikalske rum.

Lineup:
Oilly Wallace (s)
Jonas Due (tp)
Calle Brickman (keys)
Mathias Petri (bas)
Andreas Svendsen (dr)

Sted

Svanekegaarden

Pris

DKK 160 inkl. billetgebyr - Unge u. 25 kr. 80
Køb Billet