Dato og klokkeslæt

8. juni 19.30–22.00

Christian Hede og Christian Kjellvander

Dansk-Svensk dobbelt koncert

Denne tidlige juni aften på Svanekegaarden møder vi en dobbelt koncert med 2 x Christian med masser af roots-musik

Christian Hede, bornholmeren som vi tidligere har haft besøg af med stor succes, igen i år har han sit band med. Og Christian Kjellvander – solo, en succesfuld svensker med helt sin egen særlige lyd.

 

 Christian Hede - DK: 

Efter at have dyrket euroblues og de mørke stemninger i mange år stod Christian Hede et sted, hvor der pludselig kom sprækker i mørket. Resultatet er debutalbummet Hovedspring i Tom Pool, som er spækket med skandi-country og moderne roots musik på dansk.

 

“Jeg har altid været draget af mørke i musik på samme måde, som man kan være draget af horror eller gys. Ambience, stemninger og tyngde har været det lys, som jeg er løbet efter.

På den anden side, har jeg altid elsket blues, amerikansk country og roots musik. Hvor melodierne står skarpt, historierne er taget ud af en slags virkelighed og hvor der er plads til håb og store drømme for lytteren at holde fast i og drømme med på. Det har været det mest grænseoverskridende at gå efter at lave sådan et album, en stor kunstnerisk udfordring.

Men processen har åbnet noget i mig selv, som ikke var der før. Mine sange er skarpere og kontrasten imellem mørket og de naturlige melodier, er mere interessant for mig og giver et sted for mine kryptiske tekster at leve. Udtrykket bliver sit eget. Vigtigst af alt, så har arbejdet sat mig fri som sangskriver. Den næste plade kan støje, være på dansk eller engelsk, én lang drone eller singalongs. Alt er åbent,” udtaler Christian Hede.

 

Christian Kjellvander – SE

Svenske Christian Kjellvander er en af de mest toneangivende stemmer på den skandinaviske roots scene.

Hans lyd spænder fra folk-sange til ambiente soundscapes og jazz-inspireret dronerock. En del af hans barndom er tilbragt i USA og det høres tydeligt i Kjellvanders karakteristiske dybe croon.

Albums som “Doom Country” med Tonbruket og “About Love and Loving Again” har bevist at Christian Kjellvander altid søger efter det mest ærlige og dybtfølte udtryk - uanset tidens tendenser. Sidstnævnte album blev grammy-nomineret i Sverige.

Kjellvander er netop aktuel med lydsiden til en kunstudstilling af Jacob Felländwer. Udgivelsen har titlen Exitas.

Sted

Svanekegaarden

Pris

kr. 170 inkl. billetgebyr
Køb Billet