Dato og klokkeslæt

19. november 15.30–17.30

Katrine Marie Guldager – Guldagers vrede kvinder

Forfatterarrangement

"Birgithe med th" er en veloplagt og rørende fortælling om en desperat kvinde fanget i centrum af en dybt kompliceret og helt almindelig familie. En roman om at være på krigsstien på jobbet, i familien, i supermarkedet og trafikken, men – måske! – begynde at forsone sig med både vreden, sorgen og sin egen historie

"Endnu en dag i Guds skaberværk" - en finurlig og rørende roman om en ensom kvinde, der sætter sig for at ændre sit liv. Lotte er socialrådgiver og bor i sin stuelejlighed på Nørrebro. Hendes drøm om at redde verden er forduftet, men hendes ensomhed består. Nu står hun tilmed uden kæreste og job. Men da Lottes ekskæreste bliver fundet død efter en seriøs bytur, og der er spor af vold, sætter Lotte sig for at opklare den endeløse af ubesvarede spørgsmål hun og hans halvvoksne søn står tilbage med. Politiet er ubrugelige, så efterforskningen må de selv stå for.  

 

Katrine Marie Guldager (født 1966) debuterede med digtsamlingen Dagene skifter hænder i 1994. Siden har hun udgivet en lang række romaner, novellesamlinger, digtsamlinger og børnebøger. Hun er bl.a. kendt for Køge-krøniken, der skriver et kapitel til den moderne danmarkshistorie ved at følge en familie fra Køge fra Anden Verdenskrig og frem til 1980'erne. Og den anmelderroste bestseller En uskyldig familie (2017) om finansmanden Frederik, der søger lykken i udlandet efter en opvækst i en venstreorienteret sydfynsk hippiefamilie med stærke kvinder og svage mænd. I 2018 udkom Bjørnen (2018) om den vrede Vibse, og senest var hun aktuel med den autobiografiske roman Det samme og noget helt andet, der tog livtag med familien som konstruktion. I 2023 er hun aktuel med romanen Birgithe med TH. og Endnu en dag i Guds skaberværk

Katrine Marie Guldagers bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget en lang række legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og livsvarige hædersydelse, Kritikerprisen og Beatriceprisen.

Sted

Svanekegaarden

Pris

Kr. 150, unge u. 25: kr. 75
Køb Billet