Dato og klokkeslæt

12. februar 15.30–17.30

Tobias Stavngaard Sextet

Vinterjazz på Svanekegaarden: Ung, dansk og pladeaktuel trækbasunist

Tobias Stavngaard er en 22-årig trombonist og komponist, opvokset i Allerød og bosat i København. Han studerer på Syddansk Musikkonservatorium i Odense og er fastansat som 2. basunist i Aarhus Jazz Orchestra.

Debutalbummet ”Historier om dette og hint” blev udgivet i marts 2022, og et par dage senere spillede de releasekoncert for udgivelsen på et udsolgt Jazzhus Montmartre. På Spotify har albummet rundet 225.000 afspilninger. Musikken er desuden blevet spillet en del på P8 jazz, og den er blevet anmeldt i Jazz Speciel med ordene: "Man efterlades med mere lyst til at høre hans musikalske historier".

Bandets repertoire består af original jazzmusik af Tobias Stavngaard. Store dele af musikken er gennemkomponeret, men der er fin plads til improvisatoriske indslag fra gruppens habile solister. Det er raffineret, detaljeret og gennemarbejdet, men musikken mister ikke sin autencitet og energi af den grund.

Bandet består foruden Tobias Stavngaard selv af trompetist Jakob Sørensen (bl.a. kåret som "Årets Nye Jazz Navn" af DPA i 2017 og frontfigur i bandet "Bagland") og saxofonist Aske Drasbæk (har vundet hele 5 Danish Music Awards og er bl.a. medvirkende i "The KutiMangoes"). Rytmegruppen holder unge talenter fra konservatoriet i Odense: Carl-Emil Dons Christensen (klaver), William Mannerland (bas) & Nikolaj Bangsgaard (trommer)

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Pris 160 kr. & under 25 år kr. 100 inkl. billetgebyr
Køb Billet