Dato og klokkeslæt

21. februar 19.30–22.30

”Neue Winde” -  Dansk-Tysk Jazz-kollaboration

Nye bud på sprællevende europæisk jazz anno 2023

Ved denne særlige koncert præsenteres ensemblerne "Hans Ulrik/Anders Mogensen Quartet with Pablo Held" og "Fosterchild", begge med væsentlige og internationale stemmer i den europæiske jazz anno 2023.

I jazzens grundlæggende formater, kvartet og kvintet, vil de to ensembler og deres komponister præsentere forskellige og personlige bud på aktuel europæiske jazz.

Koncerten vil falde i 2 afdelinger – ca. 60 min hver.

Hans Ulrik/Anders Mogensen Quartet with Pablo Held

Jazzmusikkens grænser er ikke eksisterende. Det viser denne nye kvartet ledet af den internationalt anerkendte og Grammyvindende saxofonist Hans Ulrik. I denne nye super kvartet møder Ulrik den fænomenale tyske pianist Pablo Held, så der er lagt op til europæisk jazz i en liga for sig. 

Både Ulrik og Held har sans for det lyriske inderlige, kombineret med expressivitet. 

Hans Ulrik, saxofon. Med sit personlige saxofonspil har Hans Ulrik været en markant stemme på den europæiske jazzscene siden midten af 1980’erne. Han har igennem tiden modtaget et utal af priser og grammies, indspillet for ECM records og turneret med et utal af jazz ikoner, heriblandt Peter Erskine, John Scofield, Audun Kleive, Marilyn Mazur og Steve Swallow. Hans Ulrik er til daglig medlem af Danmarks Radios Big Band. 

Pablo Held, klaver, hører til en yngre generation fra Køln området, som er ved at sætte en ny retning indenfor, ikke bare tysk, men europæisk jazz. Han har udgivet en lang række prisvindende trio plader, og har under corona markeret sig med en fantastisk podcast serie “Pablo Held Investigates”. 

Andreas Lang, bas, er bosat i Berlin og er en af de mest benyttede bassister på den tyske jazzscene. Han har turnéret i hele verden bl.a. med den legendariske vibrafonist Gunther Hampel, men er også en benyttet bassist med musikere som Oliver Steidle, Henrik Wallsdorf og den amerikanske saxofonist Walt Weiskopf. 

Anders Mogensen, trommer, har siden starten af 1990’erne været en toneangivende jazztrommeslager på den europæiske jazzscene. Hans personlige trommespil har gjort ham til en benyttet trommeslager i bands som Jerry Bergonzi Quartet, Walt Weiskopf European Quartet og Tim Hagans Quartet. Mogensen har modtaget grammies i Danmark, Norge og Canada. Han er til daglig docent ved Syddansk Musikkonservatorium, Odense. 

Nyd en grænseløs aften i selskab med denne fænomenale europæiske kvartet.

Mere info online: 
https://hansulrik.com/  
https://www.andersmogensen.dk/
https://pabloheld.com/en/

 

Fosterchild 

”Musikken er en fryd og livsbonus med en musikalsk nuacering i slægtsskab med Miles-Davis-kvintetten med Wayne Shorter og Herbie Hancock, som frembragte nye opdagelser i jazzens hemmelige kompleksiteter”. (JazzSpecial)

Den dansk-tyske supergruppes medlemmer er en central del af den europæiske jazzscene, og gruppens musik vibrerer med space, magi og en form for underliggende ophøjet enkelthed. Musikken er en intens og magtfuld jazzoplevelse med groove, dynamik og blander i en unik form en sensitiv ømhed med en europæisk tilgang til jazzen.

Kasper Tranberg, trumpet 
Copenhagen - has performed and recorded with artists like Marc Ducret, Steve Swallow, Tim Berne, Tyshawn Sorey, Gianluigi Trovesi, Yusef Lateef, C.V. Jørgensen, John Tchicai, Pierre Dørge, Hugo Rasmussen & Bent Jædig. He has performed all over the planet since the 1990’s, with a special emphasis on Europe, Japan and USA. 

Important recent activities include his own album trilogy Suite Dilation, solo concerts and his sideman work with Peter Bruun’s All too Human. Kasper has received The Ben Webster Prize, DJBFAs Hæderspris aswell as the Django d’Or Award.

”...en samlende kraft og en af de vigtigste stemmer i dansk nutids-jazz", skriver JazzSpecial

Sebastian Gille, saxophone. 
Cologne, has worked with a number of renowned artists, including Abdullah Ibrahim, Norma Winston, David Liebman, Steve Swallow, Bob Brookmeyer, Richie Beirach, Jim Black, Lionel Loueke, Jozef Dumoulin, Michael Gibbs, Joachim Kühn. Since the release of his debut album “Anthem” in November 2011, he has been highly lauded by the music press and described as one of the “most expressive saxophonists of our time”. In 2015 he received the Hamburg Jazz Prize and the SWR Jazz Prize in 2018.

“Gille is undoubtedly one of the greatest woodwind players on this planet.” Thorsten Hingst, Jazzpodium “One of the most expressive saxophonists of our time”, skriver Überjazz

 Jacob Anderskov, piano 
Copenhagen, has released around 30 albums as a leader. Among the reactions to his music are numerous official awards and nominations, and the international press has described him as an outstanding voice in contemporary music. The influential bands he has been forming and leading include Anderskov Accident, Agnostic Revelations, Resonance, Kinetics & Airto Moreira – Jacob Anderskov Duo. In August 2019, Anderskov was appointed professor at Rhythmic Music Conservatory, Copenhagen.

“For those who still didn’t know, there is by now no way around realizing that Jacob Anderskov belongs to the most extraordinary artists of contemporary music... A high point in improvised Music... Rarely has one in recent times encountered a conceptually free and simultaneously beautiful as well as exciting project.” (Hans-Jürgen von Osterhausen, Jazz Podium, Germany).

David Helm, bass. 
Cologne, played with musicians such as Simon Nabatov, Nelson Veras, Frank Gratkowski, Barre Phillips, John Ruocco a.o. He is also leading his own band Marek Johnson, where he’s singing and playing guitar. Important records include Marek Johnson/Stay Low, Fosterchild/Fosterchild, Zoom Trio/What´s for Dessert, Pollon/herb and Philip Zoubek Trio/Outside. In 2019 he received the Jazz Prize of the City of Cologne.

Fabian Arends, drums
Living in Cologne, is playing concerts all around the world and has played with musicians such as Lee Konitz, Marc Copland, Thomas Morgan, Hayden Chisholm, Simon Nabatov, Pablo Held, Robert Landfermann, Thomas Rückert a.o. In 2016 he released his quartet recording Levitate on Klaeng records followed by Fosterchild (first album, tangible, May 2019). Recently he can be heard exploiting different electronics and modular synthesizers in his performances. 

Mere info online: https://www.fabianarends.com/www/Fosterchild.html

 

 

Sted

Svanekegaarden

Pris

Kr. 170. Unge under 25 og studerende kr. 100
Køb Billet